Kotivinkki

Jouluinen suklaajuustokakku saa raikkautta appelsiinista ja mausteisuutta piparipohjasta – nappaa herkkuresepti talteen!

26 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
26 h
Jouluinen suklaajuustokakku yhdistää piparisen pohjan, suklaisen täytteen ja appelsiinikoristeet. Jos haluat kakusta erityisen näyttävän, sommittele kakun päälle kranssin muotoon appelsiinien lisäksi pikeerillä koristeltuja joulupipareita.
KA
4.8
0
Julkaistu: 18.11.2021


Ainekset (8–10 annosta)

Pohja

  • 200 gappelsiinipiparkakkuja (Annas)
  • 50 gvoita

Täyte

  • 2 prkmascaponejuustoa
  • 1 dlsokeria
  • 200 gtummaa suklaata

Kandeeratut appelsiinit

  • 1(luomu)appelsiini
  • 2,5 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • erikoishienoa sokeria (viimeistelyyn)

Lisäksi

  • 2 rklkaakaojauhetta
  • pikeerillä koristeltuja joulupipareita
Tulosta

Jouluinen suklaajuustokakku valmistuu näin:

  1. Tee ensin kandeeratut appelsiiviviipaleet. Kiehauta vesi ja sokeri liemeksi. Pese ja viipaloi appelsiini ja keitä viipaleita liemessä hiljalleen noin 45 minuuttia. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle ja anna kuivua huoneenlämmössä vuorokausi.
  2. Pingota leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (Ø noin 25 cm) pohjalle.
  3. Murskaa piparkakut. Sulata voi ja sekoita se piparimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
  4. Vatkaa mascarponejuusto ja sokeri tasaiseksi. Paloittele suklaa ja sulata se joko mikroaaltouunissa tai vesihauteessa liedellä. Kaada sula suklaa mascarpone-sokeriseoksen joukkoon ja vatkaa täyte tasaiseksi. Lusikoi seos vuokaan piparipohjan päälle ja tasoita pinta veitsellä. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Pyörittele kandeeratut appelsiiniviipaleet erikoishienossa sokerissa ja asettele niitä ja joulupipareita kranssiksi kakun päälle.

Vinkki!

Kuumenna kattilassa valko­viiniä tai omenamehua ja lorauta mausteeksi kandeerauksesta jäänyttä appelsiini-sokerilientä.

Kommentoi »