Jouluinen suklaajuustokakku saa raikkautta appelsiinista ja mausteisuutta piparipohjasta – nappaa herkkuresepti talteen!
26 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
26 h Jouluinen suklaajuustokakku yhdistää piparisen pohjan, suklaisen täytteen ja appelsiinikoristeet. Jos haluat kakusta erityisen näyttävän, sommittele kakun päälle kranssin muotoon appelsiinien lisäksi pikeerillä koristeltuja joulupipareita.
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 18.11.2021

Jouluinen suklaajuustokakku saa raikkautta appelsiinista ja mausteisuutta piparipohjasta – nappaa herkkuresepti talteen!
Reseptin ainekset (8–10 annosta)
Pohja
- 200 gappelsiinipiparkakkuja (Annas)
- 50 gvoita
Täyte
- 2 prk (à 250 g)mascaponejuustoa
- 1 dlsokeria
- 200 gtummaa suklaata
Kandeeratut appelsiinit
- 1(luomu)appelsiini
- 2,5 dlvettä
- 2 dlsokeria
- erikoishienoa sokeria (viimeistelyyn)
Lisäksi
- 2 rklkaakaojauhetta
- pikeerillä koristeltuja joulupipareita
Jouluinen suklaajuustokakku – ohje:
- Tee ensin kandeeratut appelsiiniviviipaleet. Kiehauta vesi ja sokeri liemeksi. Pese ja viipaloi appelsiini ja keitä viipaleita liemessä hiljalleen noin 45 minuuttia. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle ja anna kuivua huoneenlämmössä vuorokausi.
- Pingota leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (Ø noin 25 cm) pohjalle.
- Murskaa piparkakut. Sulata voi ja sekoita se piparimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
- Vatkaa mascarponejuusto ja sokeri tasaiseksi. Paloittele suklaa ja sulata se joko mikroaaltouunissa tai vesihauteessa liedellä. Kaada sula suklaa mascarpone-sokeriseoksen joukkoon ja vatkaa täyte tasaiseksi. Lusikoi seos vuokaan piparipohjan päälle ja tasoita pinta veitsellä. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Irrota kakku varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Pyörittele kandeeratut appelsiiniviipaleet erikoishienossa sokerissa ja asettele niitä ja joulupipareita kranssiksi kakun päälle.
Vinkki!
Kuumenna kattilassa valkoviiniä tai omenamehua ja lorauta mausteeksi kandeerauksesta jäänyttä appelsiini-sokerilientä.

Piparikranssikakku – hieman raikkaammassa joulukakussa on sitruunaa sekä taikinassa että täytteessä
Kotivinkki

Glögijuustokakku – täydellinen kakku joulun herkkuhetkiin
Maku

Amerikkalainen piparijuustokakku on klassikon jouluinen serkku! Päälle murskatut piparminttukarkit täydentävät jälkiruoan
Meillä kotona

Granaattiomena-suklaakakku huipentaa juhlan – yksinkertaisen upea kakku on sisältä mehevän kostea
Meillä kotona

Jättipiparikakku on joulun näyttävin (ja herkuin!) jälkiruoka – jäädykkeen serkku saa täytteekseen tahinijäätelöä
Maku

Arabialainen maustekakku – se eksoottisempi kakku mummon reseptivihkosta
Maku

Lumivalkoista ja rubiininpunaista! Granaattiomenakääretorttu hurmaa pehmeällä täytteellään ja kauneudellaan
Kotivinkki

Pumpulikakku – pilvenpehmeä perinnekakku pukeutuu nyt juhlaan! Näin leivot nostalgisen kakun ja koristelet siitä kaunottaren
Kotivinkki