Kotivinkki

Jouluinen piimälimppu

2 h 30 min
0
0

Jouluinen piimälimppu

Leivo lahja, joka taatusti ilahduttaa. Jouluinen piimälimppu lainaa makuja joulukakusta.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 leipää )

  • 5 dlpiimää
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsiirappia
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tljauhettua pomeranssinkuorta
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • ½ tljauhettua neilikkaa
  • 4 dlruisjauhoja
  • n. 9 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • ½ dlrypsiöljyä
  • ¾ dlrouhittuja pekaanipähkinöitä
  • ¾ dlkuivattuja karpaloita

Päälle

  • 3 rklsiirappia + 3 rkl vettä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

1. Lämmitä piimä 40-asteiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää siirappi ja mausteet. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan alustaen. Lisää taikinaan alustamisen loppupuolella öljy, pähkinät ja karpalot. Huomioi, että taikina on tavallista taikinaa jämäkämpää. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

2. Muotoile taikinasta kaksi leipää. Laita ne joko leivinpaperilla päällystetylle pellille tai leipävuokiin. Peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia.

3. Pistele kohonneisiin leipiin haarukalla pistoja. Paista piimälimppuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä. Jos haluat piimälimppuihin kiiltävän pinnan, mittaa kattilaan siirappi ja vesi. Kuumenna, kunnes siirappi on liuennut veteen. Voitele piimälimppuja noin 5 minuuttia ennen kypsennyksen loppumista siirappiseoksella. Näin leipien pinnoista ei tule turhan tahmeita. Anna jäähtyä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä