Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen piimälimppu

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Leivo lahja, joka taatusti ilahduttaa. Jouluinen piimälimppu lainaa makuja joulukakusta.

30.11.2016
Reseptin ainekset
2 leipää
5 dl
piimää
50 g
hiivaa
1 dl
siirappia
2 tl
suolaa
1 tl
jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
jauhettua neilikkaa
4 dl
ruisjauhoja
n. 9 dl
täysjyvävehnäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä
¾ dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä
¾ dl
kuivattuja karpaloita
Päälle
3 rkl
siirappia
3 rkl
vettä

Jouluinen piimälimppu – ohje:

  1. Lämmitä piimä 40-asteiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää siirappi ja mausteet. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan alustaen. Lisää taikinaan alustamisen loppupuolella öljy, pähkinät ja karpalot. Huomioi, että taikina on tavallista taikinaa jämäkämpää. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Muotoile taikinasta kaksi leipää. Laita ne joko leivinpaperilla päällystetylle pellille tai leipävuokiin. Peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia.
  3. Pistele kohonneisiin leipiin haarukalla pistoja. Paista piimälimppuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä.

Vinkki!

Jos haluat piimälimppuihin kiiltävän pinnan, mittaa kattilaan siirappi ja vesi. Kuumenna, kunnes siirappi on liuennut veteen. Voitele piimälimppuja noin 5 minuuttia ennen kypsennyksen loppumista siirappiseoksella. Näin leipien pinnoista ei tule turhan tahmeita. Anna jäähtyä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt