Maku

Jogurttimunkit

1 h 45 min
3.9
2

Jogurttimunkit

Itse valmistetut munkkipallerot kruunaavat vappupöydän! Munkit saavat uutta makua, kun leivot ne vaniljajogurttiin ja pyörittelet lopuksi vaniljalla maustetussa sokerissa. Jogurttimunkit maistuvat kaikille!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 3 dlvaniljajogurttia (ei kevyttä)
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • Paistamiseen:
  • 4 dl rypsiöljyä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma, suola ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo taikina tangoksi. Jaa se 32 palaan ja pyöritä pikkupulliksi. Anna pullien kohota liinalla peitettyinä.

Kuumenna rasva pienessä kattilassa 170–180-asteiseksi. Kypsennä kohonneet jogurttimunkit öljyssä, 1–2 min/ puoli. Nosta jogurttimunkit reikäkauhan avulla talouspaperille.

Pyörittele munkit lämpiminä vaniljasokerilla maustetussa sokerissa.

Vinkki!

Näihin munkkeihin kannattaa käyttää sokeroitua jogurttia, sillä kevytjogurtti sisältää makeutusaineita, jotka eivät säily kuumennettaessa.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä