Maku

Jogurttimunkit – vieno vaniljan maku viimeistelee ihanat vappupallerot

1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Jogurttimunkit kruunaavat vappupöydän! Herkkupalat saavat uutta makua, kun leivot ne vaniljajogurttiin ja pyörittelet lopuksi vaniljalla maustetussa sokerissa. Jogurttimunkit maistuvat kaikille!
KA
3.9
2
Julkaistu: 15.5.2012


Ainekset (30 kpl)

Jogurttimunkit

  • 3 dlvaniljajogurttia (ei kevyttä)
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Paistamiseen

  • 4 dlrypsiöljyä
Tulosta

Jogurttimunkit valmistuvat näin:

  1. Kuumenna jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma, suola ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo taikina tangoksi. Jaa se 32 palaan ja pyöritä pikkupulliksi. Anna pullien kohota liinalla peitettyinä.
  3. Kuumenna rasva pienessä kattilassa 170–180-asteiseksi. Kypsennä kohonneet jogurttimunkit öljyssä, 1–2 min/ puoli. Nosta jogurttimunkit reikäkauhan avulla talouspaperille.
  4. Pyörittele jogurttimunkit lämpiminä vaniljasokerilla maustetussa sokerissa.

Vinkki!

  • Näihin jogurttimunkkeihin kannattaa käyttää sokeroitua jogurttia, sillä kevytjogurtti sisältää makeutusaineita, jotka eivät säily kuumennettaessa.
  • Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä supersuosittu munkkireseptimme!
2 kommenttia