


Jogurttimunkit – vieno vaniljan maku viimeistelee ihanat vappupallerot
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Jogurttimunkit kruunaavat vappupöydän! Herkkupalat saavat uutta makua, kun leivot ne vaniljajogurttiin ja pyörittelet lopuksi vaniljalla maustetussa sokerissa. Jogurttimunkit maistuvat kaikille!
Reseptin ainekset
30 kpl
Jogurttimunkit
3 dl
vaniljajogurttia (ei kevyttä)
25 g
hiivaa
1 kpl
munaa
3/4 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
Pinnalle
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Paistamiseen
4 dl
rypsiöljyä
Jogurttimunkit valmistuvat näin:
- Kuumenna jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma, suola ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo taikina tangoksi. Jaa se 32 palaan ja pyöritä pikkupulliksi. Anna pullien kohota liinalla peitettyinä.
- Kuumenna rasva pienessä kattilassa 170–180-asteiseksi. Kypsennä kohonneet jogurttimunkit öljyssä, 1–2 min/ puoli. Nosta jogurttimunkit reikäkauhan avulla talouspaperille.
- Pyörittele jogurttimunkit lämpiminä vaniljasokerilla maustetussa sokerissa.
Vinkki!
- Näihin jogurttimunkkeihin kannattaa käyttää sokeroitua jogurttia, sillä kevytjogurtti sisältää makeutusaineita, jotka eivät säily kuumennettaessa.
- Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä supersuosittu munkkireseptimme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat