


Japanilainen maitoleipä – poikkeuksellisen pehmeät sämpylät, joita ei voi vastustaa!
6 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 10 min
Trendikäs japanilainen maitoleipä syntyy esitaikinan avulla sisarussämpylöiden tapaan. Pinnalle sivelty yrtti-valkosipulivoi huumaa jo tuoksullaan. Nappaa ihana resepti!
Reseptin ainekset
12 annosta
Yudane-esitaikina
1 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kiehuvan kuumaa vettä
Taikina
15 g (1 rkl)
voita
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
2¼ dl
maitoa
Voitelu
1
muna
Yrtti-valkosipulivoi
75 g
voita
½ rku
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
Japanilainen maitoleipä – ohje:
- Valmista esitaikina. Sekoita jauhot ja kuuma vesi kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
- Ota esitaikina ja voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen alustamista.
- Laita kuivat aineet yleiskoneeseen ja sekoita. Lisää reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta) lämmitetty maito ja esitaikina. Vaivaa parin minuutin ajan.
- Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa vielä noin 5 minuuttia. Peitä liinalla ja anna kohota tunti.
- Voitele tai vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 × 30 cm). Kaada taikina leivinalustalle ja jaa 12 osaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta vuokaan noin 1 cm:n välein. Peitä liinalla ja kohota noin 45 minuuttia.
- Voitele leipä munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes leipä on kypsää ja saanut väriä pintaan.
- Tee yrtti-valkosipulivoi leivän paistuessa. Sekoita persilja pehmeään voihin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää seokseen.
- Ota leipä uunista ja sivele maustevoilla. Tarjoa lämpimänä.
Vinkki!
- Leivo leipä valmiiksi pakastimeen. Sulata ja lämmitä ennen tarjoilua ja sivele maustevoilla.
- Japanilainen maitoleipä on ihana buffetpöydän herkku, kun tarjoilet sen juhlavien yrttilevitteiden kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat