Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kolme koukuttavaa levitettä kesän juhliin: ruskistettu salviavoi, nokkostapenade ja lipstikkalabneh

9 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 8 h 0 min

Tässä on vastustamaton idea juhlabuffetiin! Surauta nokkosista ja kapriksista tapenadetyylinen tahna, vaahdota ruskistettu salviavoi ja mausta jogurttilevite hienostuneesti lipstikalla. Kun juhlavat yrttilevitteet pursottaa vadeille, näyttävä ilme on taattu.

31.5.2023
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Nokkostapenade
150 g
nokkosia
1
valkosipulinkynsi
1 ps (65 g)
babypinaattia
1 dl
pieniä kapriksia
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
oliiviöljyä
Lipstikkalabneh
500 g
maustamatonta turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
¾ tl
suolaa
1 rku
lipstikkaa hienonnettuna
½ tl
mustapippuria
Ruskistettu salviavoi
300 g
normaalisuolaista voita
1 rku
salviaa

Nokkostapenade – ohje:

  1. Ryöppää nokkoset. Kuori valkosipulinkynsi. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen tai -leikkuriin. Pyöritä tasaiseksi tahnaksi.
  2. Tapenaden voi tehdä jo pari päivää aikaisemmin. Se säilyy jääkaapissa kannellisessa rasiassa noin viikon.

Lipstikkalabneh – ohje:

  1. Aseta sideharsolla vuorattu siivilä tai suodatinpaperilla varustettu kahvinsuodatin muovi- tai teräskulhon päälle.
  2. Sekoita suola jogurttiin. Lusikoi jogurtti sideharson tai kahvinsuodattimen päälle. Nosta kulho jääkaappiin ja anna valua yön yli.
  3. Lusikoi labneh kulhoon, lisää lipstikka ja pippuri.
  4. Pursota tai levitä tarjoiluvadille tai tarjoa kulhosta. Levite säilyy jääkaapissa 3–4 päivää, joten voit tehdä sen valmiiksi jo hyvissä ajoin.

Ruskistettu salviavoi – ohje:

  1. Sulata 100 g voita paistinpannulla ja lisää salvianlehdet. Ruskista keskilämmöllä samalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, kaada seos heti lämpöä kestävään astiaan. Anna voin jäähtyä ja jähmettyä hieman.
  2. Vatkaa ruskistettu voi lopun voin (200 g) kanssa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Pursota tai lusikoi tarjoiluvadille tai tarjoa kulhosta.
  3. Tee ruskistettu voi edellisenä päivänä ja säilytä kelmulla peitettynä jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön tunti ennen ruokailua.

Vinkki!

Tarjoa juhlavien yrttilevitteiden kanssa tuoretta leipää. Kokeile esimerkiksi poikkeuksellisen pehmeää japanilaista maitoleipää.

japanilainen maitoleipä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt