Jäätelöpommikakku – marenkihupun alta paljastuu rahkalla raikastettu hedelmäinen viettelys
6 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 20 min
Puolipallon muotoinen jäätelökakku eli Alaskan pommi kuorrutetaan pikamarengilla, joka suojaa jäätelöä sulamiselta uunissa. Kauniin ruskean värin marenkiin voi myös tohottaa keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella.
½ lsitruuna- tai mangosorbettia (esim. Pirkka tai Lidl)
1 prksäilykemangoa
1 prk (200 g)rahkaa
Pikamarenki
3valkuaista
1½ dltomusokeria
Lisäksi
voita ja korppujauhoja vuokaan
Jäätelöpommikakku – ohje:
Voitele ja korppujauhota ø 20 cm irtopohjavuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Kääntele sitruunankuoriraaste ja jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ennen vuoasta irrottamista.
Vuoraa kelmulla ø 20 cm kulho, joka kestää pakastusta. Leikkaa jäätelö ja sorbetti kuutioiksi erilliseen kulhoon. Valuta mangoviipaleet sokeriliemestä ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita rahka ja mangopalat aavistuksen pehmenneiden jäätelön ja sorbetin joukkoon. Lusikoi täyte kelmutettuun kulhoon ja nosta kakkupohja päälle. Peitä kulho kelmulla ja anna kakun kovettua pakkasessa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri pienissä erissä vaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista viimeisen sokerilisäyksen jälkeen vielä noin minuutti.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Ota jäätynyt kakku pakastimesta ja kumoa kuumuutta kestävälle tarjoiluvadille. Lusikoi marenki kakun päälle niin, että jäätelöä ei jää näkyviin. Laita kakku kuumaan uuniin pariksi minuutiksi tai kunnes marenki on kauniin ruskeaa. Nosta kakku uunista ja tarjoa heti.