


Jääkinkku
9 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 9 h 0 min
Jääkinkku on helpoin kinkku ikinä! Jätä stressaava odottelu väliin ja nosta pakastekinkku ilman sulatusta suoraan uuniin. Usko pois, lopputulos on yhtä mehevä kuin perinteinenkin kinkku.
Reseptin ainekset
11 annosta
3–4 kg
luuton joulukinkku (pakaste)
Kuorrutus
1
keltuainen
1/2 dl
siirappia
1 rkl
sinappijauhetta
1 rkl
muscovadosokeria
3 rkl
sinapinsiemeniä
2 rkl
unikonsiemeniä
Koristelu
10
tähtianista
Jääkinkku – ohje:
- Tarkista kinkun paino ja poista pakkaus. Jäisen kinkun kypsyminen kestää 2,5–3 tuntia per lihakilo.
- Nosta kinkku uuniritilälle ja ritilä uuniin. Pane ritilän alle uunipelti, jossa on pari desiä vettä. Kuumenna uuni 100-asteiseksi.
- Kun kinkku on ollut uunissa noin 7 tuntia, työnnä sen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jos haluat kinkkusi sisältä mehevänä, ota se uunista, kun mittari näyttää 73 astetta. Jos haluat kinkkusi perinteisen mureana, ota se uunista 78-asteisena. Kääri kinkku folioon ja anna vetäytyä tunnin ajan.
- Poista kinkusta kamara eli nahka terävällä veitsellä. Kamaran alla olevaa rasvaa voit jättää kinkun pinnalle haluamasi paksuudelta.
- Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään sinapin- ja unikonsiemeniä lukuunottamatta. Sivele seos kinkun pinnalle. Ripottele päälle siemeniä.
- Nosta kinkku 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi väriä saamaan. Tarkkaile kuorrutusta, ettei se pala. Koristele kinkku kokonaisilla tähtianiksilla.
- Anna jääkinkun jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat