Jääkinkku

9 h 25 min
3.8
3

Jääkinkku

GL
MA
3
3.8
Jääkinkku on helpoin kinkku ikinä! Jätä stressaava odottelu väliin ja nosta pakastekinkku ilman sulatusta suoraan uuniin. Usko pois, lopputulos on yhtä mehevä kuin perinteinenkin kinkku.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (11 annosta)

  • 3000 gkinkkua (3-4 kg luuton joulukinkku, pakaste)

Kuorrutus

  • 1 kplkeltuaista
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1 rklsinappijauhetta
  • 1 rklmuscovadosokeria
  • 3 rklsinapinsiemeniä
  • 2 rklunikonsiemeniä

Koristelu

  • 10 kpltähtianista

Tee näin

9 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN9 h

Valmista jääkinkku näin:

Tarkista kinkun paino ja poista pakkaus. Jäisen kinkun kypsyminen kestää 2,5–3 tuntia per lihakilo.

Nosta kinkku uuniritilälle ja ritilä uuniin. Pane ritilän alle uunipelti, jossa on pari desiä vettä. Kuumenna uuni 100-asteiseksi.

Kun kinkku on ollut uunissa noin 7 tuntia, työnnä sen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jos haluat kinkkusi sisältä mehevänä, ota se uunista, kun mittari näyttää 73 astetta. Jos haluat kinkkusi perinteisen mureana, ota se uunista 78-asteisena. Kääri kinkku folioon ja anna vetäytyä tunnin ajan.

Poista kinkusta kamara eli nahka terävällä veitsellä. Kamaran alla olevaa rasvaa voit jättää kinkun pinnalle haluamasi paksuudelta.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään sinapin- ja unikonsiemeniä lukuunottamatta. Sivele seos kinkun pinnalle. Ripottele päälle siemeniä.

Nosta kinkku 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi väriä saamaan. Tarkkaile kuorrutusta, ettei se pala. Koristele kinkku kokonaisilla tähtianiksilla.

Anna jääkinkun jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä