Maku

Italialainen tattirisotto

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
GL
KA
MU
4.3
25


Ainekset (4 annosta)

  • 4 rkloliiviöljyä
  • 50 gvoita
  • 200 grisottoriisiä (Arborio)
  • 400 gtatteja (viipaloituna)
  • 2sipulia (silputtuna)
  • 1valkosipulinkynsi (murskattuna)
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 dlvettä
  • 2 dlkasvislientä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
  • 1 dllehtipersiljaa
  • 1/4 tlmerisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Italialainen tattirisotto valmistuu helposti näin:

Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla. Lisää voi ja riisi, sekoittele ja anna riisien paahtua läpikuultaviksi.

Lisää tattiviipaleet sekä sipulisilppu. Anna kuullottua ja paahtua kevyesti. Lisää valkosipuli ja valkoviini. Hämmennä riisiä ja sieniseosta niin, ettei riisi pääse palamaan pohjaan. Lämpö on hyvä pitää mietona.

Lisää nestettä vähitellen ja anna risoton hautua hiljalleen napsahtavan kypsäksi. Tattirisoton kuuluu olla lusikoitavan löysää.

Mausta italialainen tattirisotto parmesaanilastuilla, persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.

MITÄ PIDIT?
4.25
25 kommenttia