Maku

Italialainen tattirisotto

30 min
4.2
25

Italialainen tattirisotto

GL
KA
MU
25
4.2
Teksti Maarit Hurmerinta
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 rkloliiviöljyä
  • 50 gvoita
  • 200 grisottoriisiä (Arborio)
  • 400 gtatteja (viipaloituna)
  • 2 kplsipulia (silputtuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 dlvettä
  • 2 dlkasvislientä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
  • 1 dllehtipersiljaa
  • 1/4 tlmerisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla. Lisää voi ja riisi, sekoittele ja anna riisien paahtua läpikuultaviksi.

Lisää tattiviipaleet sekä sipulisilppu. Anna kuullottua ja paahtua kevyesti. Lisää valkosipuli sekä valkoviini. Hämmennä riisiä ja sieniseosta niin, ettei riisi pääse palamaan pohjaan. Lämpö on hyvä pitää mietona. Lisää nestettä vähitellen ja anna risoton hautua hiljalleen napsahtavan kypsäksi. Tattirisoton kuuluu olla lusikoitavan löysää.

Mausta italialainen tattirisotto parmesaanilastuilla, persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä