


Italialainen pizzataikina
Italialainen pizzataikina kohotetaan kaikessa rauhassa jääkaapissa, ja pizzat paistetaan kuumassa uunissa rapeiksi. Tällä reseptillä onnistut kuin Italiassa!
Reseptin ainekset
4 kpl
Italialainen pizzataikina
1 kg
vehnäjauhoja (00-jauhoja)
7 g
kuivahiivaa
1/2 rkl
suolaa
7 dl
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
Italialainen pizzataikina – ohje:
- Yhdistä jauhot ja kuivahiiva kulhossa. Sekoita suola veteen. Sekoita vesi-suolaseos jauhoseokseen.
- Vaivaa kunnes taikina on sileää noin 10 minuuttia. Lisää öljy ja vaivaa kunnes se on sekoittunut taikinaan. Peitä kulho kelmulla. Nosta taikina jääkaappiin ja anna sen kohta siellä 18–24 tuntia.
- Ota taikina jääkaapista ja jaa se neljään osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi. Laita taikinapallot leivinpaperin päälle työtasolle ja peitä kelmulla. Anna taikinan levätä pari tuntia.
- Taputtele taikinapallot ohuiksi pizzoiksi ja nosta pellille. Täytä pizzat haluamillasi täytteillä. Paista 250–300 asteisessa uunissa, kunnes pizza on kypsää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat