Maku

Italialainen pizzataikina

{
Aktiivinen
Passiivinen
Italialainen pizzataikina kohotetaan kaikessa rauhassa jääkaapissa, ja pizzat paistetaan kuumassa uunissa rapeiksi. Tällä reseptillä onnistut kuin Italiassa!
3.4
0
Julkaistu: 4.10.2016


Ainekset (4 kpl)

Italialainen pizzataikina

  • 1 kgvehnäjauhoja (00-jauhoja)
  • 7 gkuivahiivaa
  • 1/2 rklsuolaa
  • 7 dlvettä
  • 2 rkloliiviöljyä
Tulosta

Italialainen pizzataikina tehdään näin:

  1. Yhdistä jauhot ja kuivahiiva kulhossa. Sekoita suola veteen. Sekoita vesi-suolaseos jauhoseokseen.
  2. Vaivaa kunnes taikina on sileää noin 10 minuuttia. Lisää öljy ja vaivaa kunnes se on sekoittunut taikinaan. Peitä kulho kelmulla. Nosta taikina jääkaappiin ja anna sen kohta siellä 18–24 tuntia.
  3. Ota taikina jääkaapista ja jaa se neljään osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi. Laita taikinapallot leivinpaperin päälle työtasolle ja peitä kelmulla. Anna taikinan levätä pari tuntia.
  4. Taputtele taikinapallot ohuiksi pizzoiksi ja nosta pellille. Täytä pizzat haluamillasi täytteillä. Paista 250–300 asteisessa uunissa, kunnes pizza on kypsää.
Kommentoi »