Italialainen lihapullaspagetti

30 min
4.7
1

Italialainen lihapullaspagetti

MU
1
4.7
Lihapullat ja helppo tomaattikastike muodostavat täydellisen parin spagetille! Pestolla maustetut lihapullat pitävät huolen, että tämä lihapullapasta ei kauaa kattilassa viihdy.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 800 gtomaattia (kuorittuja tomaatteja, säilyke, 2 prk)
  • 1 rkloreganoa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 90 gpestoa (1/2 prk)
  • 300 gspagettia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista lihapullaspagetti näin:

Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit, huuhtele tölkit vedellä (1 dl) ja kaada neste joukkoon. Mausta oreganolla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Lisää sitruunankuoriraaste ja keitä 15 minuuttia.

Sekoita sillä aikaa jauheliha ja pesto keskenään ja pyörittele massasta pieniä lihapullia. S

oseuta kastike sauvasekoittimella. Pudottele lihapullat kastikkeeseen ja keitä vielä 3–5 minuuttia lihapullien koosta riippuen.

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita kastikkeeseen.

Tarjoa lihapullaspagetin lisäksi parmesaanijuustoraastetta.

Psst! Ihastuitko astioihin? Nämä kuvausastiat ja -liinat löydät Finnish design shopista.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä