Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa – ota talteen helppo resepti
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Lihapullapasta on uusi arjen luottoreseptisi! Mausta lihapullataikina valmiilla pestokastikkeella, pyörittele pulliksi ja tipauta ne tomaattikastikkeeseen kypsymään. Tämän helpompaa ei lihapullapastan valmistaminen enää voi olla!
MU
1.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.11.2016

Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa – ota talteen helppo resepti
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lihapullapasta
- 2 kplsalottisipulia
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rkloliiviöljyä
- 800 g (2 prk)tomaattia (kuorittuja tomaatteja, säilyke)
- 1 rkloreganoa
- 1 tlsokeria
- 1 tlsuolaa
- 1/4 tlcayennenpippuria
- 1 rklsitruunankuoriraastetta (luomu)
- 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 90 g (½ prk)pestoa
- 300 gspagettia
Lihapullapasta valmistetaan näin:
- Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit, huuhtele tölkit vedellä (1 dl) ja kaada neste joukkoon. Mausta oreganolla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.
- Lisää sitruunankuoriraaste ja keitä 15 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa jauheliha ja pesto keskenään ja pyörittele massasta pieniä lihapullia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Pudottele lihapullat kastikkeeseen ja keitä vielä 3–5 minuuttia lihapullien koosta riippuen.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita kastikkeeseen.
- Raasta lihapullapastan päälle parmesaanijuustoraastetta.
Vinkki!
Tekisikö mieli perinteisiä lihapullia? Kurkkaa resepti, jolla valmistat herkulliset lihapullat helposti uunissa.

Sisilialaiset lihapullat
Maku

Thaimummon lihapullat
Maku

Lihapullakastike – perinteinen suosikkiresepti, johon palaat yhä uudelleen
Maku

Intialaiset possupyörykät
Maku

Mamma mia, mitkä pastat! Ota eri pastalajit haltuun pastasanakirjamme avulla

Pasta carbonara – täyteläinen italialainen klassikkopasta
Maku

Cacio e pepe – roomalainen klassikko eli mustapippuripasta
Maku

Palermon pasta
Maku