Maku

Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa

30 min
MU
1.41
1

Lihapullapasta on uusi arjen luottoreseptisi! Mausta lihapullataikina valmiilla pestokastikkeella, pyörittele pulliksi ja tipauta ne tomaattikastikkeeseen kypsymään. Tämän helpompaa ei lihapullapastan valmistaminen enää voi olla!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Lihapullapasta

  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 800 gtomaattia (kuorittuja tomaatteja, säilyke, 2 prk)
  • 1 rkloreganoa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 90 gpestoa (1/2 prk)
  • 300 gspagettia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Lihapullapasta valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit, huuhtele tölkit vedellä (1 dl) ja kaada neste joukkoon. Mausta oreganolla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää sitruunankuoriraaste ja keitä 15 minuuttia.
  3. Sekoita sillä aikaa jauheliha ja pesto keskenään ja pyörittele massasta pieniä lihapullia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Pudottele lihapullat kastikkeeseen ja keitä vielä 3–5 minuuttia lihapullien koosta riippuen.
  4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita kastikkeeseen.
  5. Raasta lihapullapastan päälle parmesaanijuustoraastetta.
MITÄ PIDIT?
1.41