Maku

Irish Coffee -moussekakku

12 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
Tarjoa talvinen klassikkodrinkki vaihteeksi leivonnaisena. Irish Coffee -moussekakku saa täyteläisen makunsa piparipohjasta sekä kahvilla ja viskillä maustetusta hyydytettävästä mascarpone-kermatäytteestä.
3.1
3
Julkaistu 20.12.2016


Reseptin ainekset (25 annosta)

Pohja

  • 200 gpiparkakkuja
  • 150 gvoita

Täyte

  • 4 keltuaista
  • 3 dlsokeria
  • 500 gmascarponejuustoa
  • 4 dlkuohukermaa
  • 10 liivatelehteä
  • 1 dlespressoa tai vahvaa kahvia
  • 1 1/2 dlviskiä
  • 4valkuaista

Päälle

  • 2 tlkaakaojauhetta
  • 100–200 gsuklaakonvehteja
  • 1 tlkultaisia koristerakeita (Dr. Oetker)
Tulosta

Irish coffee -moussekakku valmistetaan näin:

Murskaa piparit monitoimikoneessa tai puhtaassa pakastepussissa kaulimella päältä painaen.

Sulata voi ja lisää muruihin.

Painele piparkakku-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24–26 cm) tiiviiksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä se muihin aineksiin.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kahvi kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kahviin samalla sekoittaen. Lisää viski ja anna liivateseoksen jäähtyä haaleaksi. Kaada seos ohuena nauhana muihin täyteaineksiin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto mascarponetäytteeseen. Kaada täyte piparkakkupohjalle ja tasoita pinta.

Peitä kakku foliolla tai kelmulla. Anna sen hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Näin voit varmistua, että kakun rakenteesta tulee riittävän jämäkkä.

Irrota kakku vuoastaan. Pujota veitsi vuoan reunan ja kakun väliin ja pyöräytä kakku irti vuoastaan. Siirrä vadille.

Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Koristele irish coffee -kakku suklaakonvehdeilla ja koristerakeilla.

3 kommenttia