0(0)
Helppo inkivääripannacotta – klassikon jouluversiossa maistuvat lämmittävä inkivääri, kirsikka ja kookos
Munaton
Gluteeniton
2 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 30 min
Raikas inkivääripannacotta kruunaa jouluaterian. Pannacottan valmistus vie aikaasi vain kymmenisen minuuttia ja kirsikka-kookoskastike toisen mokoman. Herkku hyytyy jääkaapissa parissa tunnissa, mutta voit valmistaa sen halutessasi jo päivää tai paria ennen juhlaa.
19.12.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
4 annosta
30-40 gtuoretta inkivääriä
2liivatelehteä
2 dlvettä
3 dlkuohukermaa
1 dlsokeria
2 dlturkkilaista jogurttia
Kastike
1 rs (250 g)pakastettuja kirsikoita
1 dlkookoshiutaleita
1/2 dlhillosokeria
1/2 dlvettä
4tähtianista

Inkivääripannacotta – ohje:

  1. Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Poista tähtianikset ja anna jäähtyä.
  2. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Laita liivatteet likoamaan viideksi minuutiksi kylmään veteen.
  4. Mittaa kerma, sokeri ja inkivääri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  5. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kuumaan kermaan ja sekoita, kunnes ne liukenevat. Anna seoksen jäähtyä hetki.
  6. Sekoita kermaseokseen jogurtti. Jaa seos annoslaseihin ja lusikoi päälle kirsikkakastike. Peitä annokset kelmulla.
  7. Anna inkivääripannacottien hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Vinkki!

Voit hyvin tehdä pannacottan valmiiksi jo päivää tai paria ennen h-hetkeä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo