


Helppo inkivääripannacotta – klassikon jouluversiossa maistuvat lämmittävä inkivääri, kirsikka ja kookos
2 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 30 min
Raikas inkivääripannacotta kruunaa jouluaterian. Pannacottan valmistus vie aikaasi vain kymmenisen minuuttia ja kirsikka-kookoskastike toisen mokoman. Herkku hyytyy jääkaapissa parissa tunnissa, mutta voit valmistaa sen halutessasi jo päivää tai paria ennen juhlaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
30-40 g
tuoretta inkivääriä
2
liivatelehteä
2 dl
vettä
3 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
2 dl
turkkilaista jogurttia
Kastike
1 rs (250 g)
pakastettuja kirsikoita
1 dl
kookoshiutaleita
1/2 dl
hillosokeria
1/2 dl
vettä
4
tähtianista
Inkivääripannacotta – ohje:
- Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Poista tähtianikset ja anna jäähtyä.
- Kuori ja raasta inkivääri.
- Laita liivatteet likoamaan viideksi minuutiksi kylmään veteen.
- Mittaa kerma, sokeri ja inkivääri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kuumaan kermaan ja sekoita, kunnes ne liukenevat. Anna seoksen jäähtyä hetki.
- Sekoita kermaseokseen jogurtti. Jaa seos annoslaseihin ja lusikoi päälle kirsikkakastike. Peitä annokset kelmulla.
- Anna inkivääripannacottien hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Vinkki!
Voit hyvin tehdä pannacottan valmiiksi jo päivää tai paria ennen h-hetkeä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat