Kotivinkki

Iiihana porkkanakakku!

1 h 30 min
3.5
0

Iiihana porkkanakakku!

Hyvä porkkanakakku on mehevä ja sopivasti makea. Tämän kakun juju piilee kuorrutuksessa, johon lisätään poikkeuksellisesti myös halvaa.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (18-20 palaa)

  • 4porkkanaa
  • 3kananmunaa
  • 2 ½ dlsokeria
  • 200 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1 rklkanelia

Kuorrute

  • 50 gvoita
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ½ dltomusokeria
  • 50 ghalvaa

Koristeluun

  • noin 50 gpekaanipähkinöitä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
 

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
 

4. Lisää kuivat aineet vuorotellen voisulan kanssa taikinaan ja sekoittele varovasti tasaiseksi.
 

5. Kaavi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 22 cm).
6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, porkkanakakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
 

7. Sulata voi kuorrutetta varten. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin ja levitä kakun pinnalle. Koristele porkkanakakku pekaanipähkinöillä.

Katso myös nämä!

Porkkanapiirakka (pellillinen)

Porkkanatäytekakku

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä