


Ihana porkkanakakku
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Ihana porkkanakakku on mehevä ja sopivasti makea. Tämän kakun juju piilee kuorrutuksessa, johon lisätään poikkeuksellisesti myös halvaa.
Reseptin ainekset
18-20 palaa
4
porkkanaa
3
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
200 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia
Kuorrute
50 g
voita
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl
tomusokeria
50 g
halvaa
Koristeluun
noin 50 g
pekaanipähkinöitä
Ihana porkkanakakku – ohje:
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kuivat aineet vuorotellen voisulan kanssa taikinaan ja sekoittele varovasti tasaiseksi.
- Kaavi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 22 cm).
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, porkkanakakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Sulata voi kuorrutetta varten. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin ja levitä kakun pinnalle. Koristele porkkanakakku pekaanipähkinöillä.
Vinkki!
Ota talteen myös ikisuosittu ohje, jolla valmistuu Tiinan mehevä porkkanakakku.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat