Kotivinkki

Ihanan mehevä karviaiskakku – katso ohje!

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Makeanhapan karviaiskakku on ihanan mehevä, sillä taikinaan tulee rutkasti kreikkalaista jugurttia.
4.1
8
Julkaistu: 13.5.2015


Ainekset (12 annosta)

  • 4kananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 3 ½ dlkreikkalaista jugurttia
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 4 dlkarviaisia
  • (kardemummaa ja tomusokeria)
Tulosta

Ihanan mehevä karviaiskakku valmistuu näin:

1. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, jugurtti, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.

3. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa puhtaassa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan hellästi nostellen.

4. Kumoa taikina vuokaan. Ripottele pinnalle karviaiset ja halutessasi hiukan kardemummaa.

5. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Karviaiskakku kohoaa paljon, mutta laskee uunista oton jälkeen. Halutessasi voit siivilöidä jäähtyneen karviaiskakun pinnalle tomusokeria.

8 kommenttia