Kotivinkki

Ihanan mehevä karviaiskakku

1 h 20 min
3.6
8

Ihanan mehevä karviaiskakku

Makeanhapan karviaiskakku on ihanan mehevä, sillä taikinaan tulee rutkasti kreikkalaista jugurttia.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 4kananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 3 ½ dlkreikkalaista jugurttia
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 4 dlkarviaisia
  • (kardemummaa ja tomusokeria)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

1. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, jugurtti, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.
3. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa puhtaassa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan hellästi nostellen.
4. Kumoa taikina vuokaan. Ripottele pinnalle karviaiset ja halutessasi hiukan kardemummaa.
5. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Karviaiskakku kohoaa paljon, mutta laskee uunista oton jälkeen. Halutessasi voit siivilöidä jäähtyneen karviaiskakun pinnalle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä