Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ihanan mehevä karviaiskakku – katso ohje!

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Makeanhapan karviaiskakku on ihanan mehevä, sillä taikinaan tulee rutkasti kreikkalaista jugurttia.

13.5.2015
Reseptin ainekset
12 annosta
4
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
3 ½ dl
kreikkalaista jugurttia
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1 rkl
sitruunamehua
4 dl
karviaisia
(kardemummaa ja tomusokeria)

Ihanan mehevä karviaiskakku valmistuu näin:

1. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, jugurtti, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.

3. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa puhtaassa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan hellästi nostellen.

4. Kumoa taikina vuokaan. Ripottele pinnalle karviaiset ja halutessasi hiukan kardemummaa.

5. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Karviaiskakku kohoaa paljon, mutta laskee uunista oton jälkeen. Halutessasi voit siivilöidä jäähtyneen karviaiskakun pinnalle tomusokeria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt