Kotivinkki

Kahvihiiren kesäkakku! Yllättävä makupari tekee raparperi-kahvikakusta vastustamattoman – helppo herkku on hetkessä valmis uuniin

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Ei kuivakakku vaan raparperin mehevöittämä kahvikakku! Alkukesän ihanimmassa kakussa maistuu nimensä mukaisesti kahvi. Raparperi-kahvikakun kruunaa kuohkea mascarponevaahto.
KA
3.9
1
Julkaistu: 3.6.2021


Ainekset (12 palaa)

  • 3−4 dlraparperipaloja
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlespressopikakahvijauhetta (esim. Nescafe Azera)
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 150 gvoita tai margariinia
  • 200 gkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
  • 3munaa

Kuorrutus

  • 250 gmascarponea
  • ½ dltomusokeria
  • ½ tlespressopikakahvijauhetta
Tulosta

Raparperi-kahvikakku valmistuu näin:

  1. Kuori raparperinvarret tarvittaessa, säästä kuorinauhoja koristeluun. Leikkaa raparperit puolen sentin viipaleiksi.
  2. Sekoita taikinan kuivat aineet. Sulata voi. Lisää voisula, kermaviili ja munat kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää raparperipalat taikinaan.
  3. Kaada taikina voideltuun kakku- tai leipävuokaan (1,5−2 l) ja tasoita pinta.
  4. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
  5. Vaahdota mascarponejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella. Mausta vaahto espressojauheella. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Viimeistele ohuilla kuorinauhoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkki!

Keväällä nousseita ohutkuorisia raparperinvarsia ei tarvitse kuoria.
1 kommentti