Kotivinkki

Ihana raparperikakku

2
0

Ihana raparperikakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1½ dljuoksevaa margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 3luomukananmunaa
  • 200 gkevytranskankermaa
  • 4½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 rklvaniljasokeria

Täyte:

  • 300 graparperipaloja
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklkanelia
  • 2 tlinkivääriä

Päälle:

  • ½ dlmantelilastuja
  • rasvaa vuokaan

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

3. Lisää ranskankerma taikinaan.

4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos taikinaan tasaisesti.

5. Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n vuoan reunat. Laita vuoan pohjalle rasvaa ja mantelilastut. Laita puolet taikinasta mantelilastujen päälle.

6. Sekoita raparperipaloihin sokeri, kaneli ja inkivääri. Levitä seos taikinan päälle ja painele paloja varovasti tiiviimmäksi.

7. Peitä raparperit lopulla taikinalla.

8. Paista raparperikakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia, kunnes se on kypsä. Jos kakun pintaa tummuu liikaa paistamisen aikana, peitä se leivinpaperilla tai foliolla.

9. Jäähdytä raparperikakkua hieman ja irrota se vuoastaan. Leikkaa kakku varovasti annospaloiksi.

10. Tarjoile raparperikakku jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Vinkki: Nauti raparperien kanssa aina jotain maitotuotetta, jotta raparperin sisältämä oksaalihappo ei verota kalsiumvarastojasi.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä