


Kahvihiiren kesäkakku! Yllättävä makupari tekee raparperi-kahvikakusta vastustamattoman
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Ei kuivakakku vaan raparperin mehevöittämä kahvikakku! Alkukesän ihanimmassa kakussa maistuu nimensä mukaisesti kahvi. Raparperi-kahvikakun kruunaa kuohkea mascarponevaahto.
Reseptin ainekset
12 palaa
3−4 dl
raparperipaloja
5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
espressopikakahvijauhetta (esim. Nescafe Azera)
1 rkl
leivinjauhetta
150 g
voita tai margariinia
200 g
kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
3
munaa
Kuorrutus
250 g
mascarponea
½ dl
tomusokeria
½ tl
espressopikakahvijauhetta
Raparperi-kahvikakku − ohje:
- Kuori raparperinvarret tarvittaessa, säästä kuorinauhoja koristeluun. Leikkaa raparperit puolen sentin viipaleiksi.
- Sekoita taikinan kuivat aineet. Sulata voi. Lisää voisula, kermaviili ja munat kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää raparperipalat taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun kakku- tai leipävuokaan (1,5−2 l) ja tasoita pinta.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
- Vaahdota mascarponejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella. Mausta vaahto espressojauheella. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Viimeistele ohuilla kuorinauhoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.
Vinkit!
- Keväällä nousseita ohutkuorisia raparperinvarsia ei tarvitse kuoria.
- Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat