Kahvihiiren kesäkakku! Yllättävä makupari tekee raparperi-kahvikakusta vastustamattoman
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Ei kuivakakku vaan raparperin mehevöittämä kahvikakku! Alkukesän ihanimmassa kakussa maistuu nimensä mukaisesti kahvi. Raparperi-kahvikakun kruunaa kuohkea mascarponevaahto.

Reseptin ainekset 12 palaa
3−4 dlraparperipaloja
5 dlvehnäjauhoja
3 dlfariinisokeria
2 tlvaniljasokeria
2 tlespressopikakahvijauhetta (esim. Nescafe Azera)
1 rklleivinjauhetta
150 gvoita tai margariinia
200 gkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
3munaa
Kuorrutus
250 gmascarponea
½ dltomusokeria
½ tlespressopikakahvijauhetta
Raparperi-kahvikakku valmistuu näin:
- Kuori raparperinvarret tarvittaessa, säästä kuorinauhoja koristeluun. Leikkaa raparperit puolen sentin viipaleiksi.
- Sekoita taikinan kuivat aineet. Sulata voi. Lisää voisula, kermaviili ja munat kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää raparperipalat taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun kakku- tai leipävuokaan (1,5−2 l) ja tasoita pinta.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
- Vaahdota mascarponejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella. Mausta vaahto espressojauheella. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Viimeistele ohuilla kuorinauhoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.
Vinkki!
Keväällä nousseita ohutkuorisia raparperinvarsia ei tarvitse kuoria.