3,9(22)
Kahvihiiren kesäkakku! Yllättävä makupari tekee raparperi-kahvikakusta vastustamattoman
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Ei kuivakakku vaan raparperin mehevöittämä kahvikakku! Alkukesän ihanimmassa kakussa maistuu nimensä mukaisesti kahvi. Raparperi-kahvikakun kruunaa kuohkea mascarponevaahto.
Julkaistu 3.6.2021
Kotivinkki
Reseptin ainekset 12 palaa
3−4 dlraparperipaloja
5 dlvehnäjauhoja
3 dlfariinisokeria
2 tlvaniljasokeria
2 tlespressopikakahvijauhetta (esim. Nescafe Azera)
1 rklleivinjauhetta
150 gvoita tai margariinia
200 gkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
3munaa
Kuorrutus
250 gmascarponea
½ dltomusokeria
½ tlespressopikakahvijauhetta

Raparperi-kahvikakku valmistuu näin:

  1. Kuori raparperinvarret tarvittaessa, säästä kuorinauhoja koristeluun. Leikkaa raparperit puolen sentin viipaleiksi.
  2. Sekoita taikinan kuivat aineet. Sulata voi. Lisää voisula, kermaviili ja munat kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää raparperipalat taikinaan.
  3. Kaada taikina voideltuun kakku- tai leipävuokaan (1,5−2 l) ja tasoita pinta.
  4. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
  5. Vaahdota mascarponejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella. Mausta vaahto espressojauheella. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Viimeistele ohuilla kuorinauhoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkki!

Keväällä nousseita ohutkuorisia raparperinvarsia ei tarvitse kuoria.

1 kommentti