Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kahvihiiren kesäkakku! Yllättävä makupari tekee raparperi-kahvikakusta vastustamattoman

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Ei kuivakakku vaan raparperin mehevöittämä kahvikakku! Alkukesän ihanimmassa kakussa maistuu nimensä mukaisesti kahvi. Raparperi-kahvikakun kruunaa kuohkea mascarponevaahto.

3.6.2021
Reseptin ainekset
12 palaa
3−4 dl
raparperipaloja
5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
espressopikakahvijauhetta (esim. Nescafe Azera)
1 rkl
leivinjauhetta
150 g
voita tai margariinia
200 g
kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
3
munaa
Kuorrutus
250 g
mascarponea
½ dl
tomusokeria
½ tl
espressopikakahvijauhetta

Raparperi-kahvikakku − ohje:

  1. Kuori raparperinvarret tarvittaessa, säästä kuorinauhoja koristeluun. Leikkaa raparperit puolen sentin viipaleiksi.
  2. Sekoita taikinan kuivat aineet. Sulata voi. Lisää voisula, kermaviili ja munat kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää raparperipalat taikinaan.
  3. Kaada taikina voideltuun kakku- tai leipävuokaan (1,5−2 l) ja tasoita pinta.
  4. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
  5. Vaahdota mascarponejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella. Mausta vaahto espressojauheella. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Viimeistele ohuilla kuorinauhoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkit!

  • Keväällä nousseita ohutkuorisia raparperinvarsia ei tarvitse kuoria.
  • Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt