Kotivinkki

Hurmaava raparperitorttu

55 min
0
2

Hurmaava raparperitorttu

Tarjoa herkullinen raparperitorttu ranskankerman, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Tia Borgsmidt
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 225 gvoita
  • 2 ½ dlsokeria
  • 4kananmunaa
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 300 graparperia
  • 1 rklraesokeria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

1. Voitele 20 x 30 cm:n uunivuoka. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää munat yksitellen seokseen, hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina voideltuun vuokaan.

2. Huuhtele ja leikkaa raparperit 6 cm:n paloiksi. Nostele ne taikinan päälle. Ripottele päälle raesokeri. Paista  uunin alatasolla 180 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa raparperitorttu ranskankerman, jäätelön tai kermavaahdon kera.

Suosittelemme myös näitä

Ranskalainen raparperipiirakka

Kinuski-raparperipiirakka

Vanilja-raparperikermakakku

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä