Kotivinkki

Höyrytetyt kukkakaalit ja yrttivoi

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Höyrytetyt kukkakaalit ovat ihana lisuke erityisesti sadonkorjuun aikaan.
GL
KA
MU
2.3
0
Julkaistu: 3.11.2010


Ainekset (4 )

  • 200 gkukkakaalia
  • 200 gromanesku-kaalia
  • suolaa

Yrttivoi

  • 100 gvoita
  • ruohosipulia, timjamia
  • basilikaa
  • ½sitruunan mehu
Tulosta
1. Huuhdo kukkakaalit ja poista niistä kovat kannat. Irrottele kukinnot ja paloittele varret. 2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Höyrytä kukkakaaleja noin 10 minuuttia. 3. Valmista yrttivoi. Sulata voi ja silppua yrtit joukkoon. Lisää myös puolikkaan sitruunan mehu. 4. Ota kaalit pois kattilasta ja kaada vesi pois. Tarjoa höyrytetyt kukkakaalit lämpiminä yrttivoin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »