Kotivinkki

Höyrytetyt kukkakaalit ja yrttivoi

15 min
0
0

Höyrytetyt kukkakaalit ja yrttivoi

Höyrytetyt kukkakaalit ovat ihana lisuke erityisesti sadonkorjuun aikaan.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 )

  • 200 gkukkakaalia
  • 200 gromanesku-kaalia
  • suolaa

Yrttivoi

  • 100 gvoita
  • ruohosipulia, timjamia
  • basilikaa
  • ½sitruunan mehu

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Huuhdo kukkakaalit ja poista niistä kovat kannat. Irrottele kukinnot ja paloittele varret.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Höyrytä kukkakaaleja noin 10 minuuttia.
3. Valmista yrttivoi. Sulata voi ja silppua yrtit joukkoon. Lisää myös puolikkaan sitruunan mehu.
4. Ota kaalit pois kattilasta ja kaada vesi pois. Tarjoa höyrytetyt kukkakaalit lämpiminä yrttivoin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kukkakaali on nyt edullista – kokkaa siitä ainakin nämä 5 herkullista ruokaa

Rapeat kukkakaaliwingsit on helppo tehdä uunissa

Sitruunainen kukkakaalipasta

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä