Kotivinkki

Sitruunainen kukkakaalipasta

30 min
4.13
2

Sitruunainen kukkakaalipasta

Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos
Kukkakaalit kypsennetään tähän pastaan kevyesti paistamalla. Sardellit, sitruuna ja valkosipuli tuovat kukkakaalipastaan mahtavan aromiyhdistelmän.

Ainekset (4 annosta)

  • 300–400 gpappardelle-nauhapastaa
  • 1keskikokoinen kukkakaali
  • 1 dloliiviöljyä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1sitruunan kuori (luomu)
  • 5sardellia tai anjovisfileetä
  • 2–3 rklsitruunan mehua
  • mustapippuria
  • 100 gpecorino- tai parmesaanijuustoa
  • ½ dllehtipersiljaa
  • (suolaa)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Pilko kukkakaalit suupalan kokoisiksi.
2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Nosta kukkakaalit pannulle ja paista ne lähes kypsiksi. Kuumenna kattilassa valmiiksi pastan keitinvesi. Mausta se reilusti suolalla.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese huolellisesti sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Pilko hieman kalafileitä.
4. Lisää raastettu sitruunan kuori, valkosipuli ja pilkottu kala kukkakaalien joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla.
5. Laita pasta kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi. Yhdistä pasta ja kastike. Lisää joukkoon reilusti tuoretta persiljaa ja juustoraastetta. Mausta kukkakaalipasta tarvittaessa suolalla.

Leveää pappardelle-nauhapastaa saat leikkaamalla sitä kaupan tuorelasagnelevyistä tai omatekoisesta pastataikinasta.

MITÄ PIDIT?
4.13