Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Halloweenin homehtunut suklaakakku

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tämä halloweenin suklaakakku yllättää kaikki! Erehdyttävästi homehtuneelta näyttävän kakun vihreä väri ja herkullisen tahmea rakenne ovat peräisin avokadosta.

14.10.2014
Reseptin ainekset
20 palaa
Homentunut suklaakakku
100 g
voita (tai margariinia)
2 1/2 dl
sokeria
1 kpl
munaa (iso, L-kokoinen)
300 g
avokadoa (1 iso tai 2 pientä, syöntikypsää)
100 g
tummaa suklaata
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1/2 dl
pistaaseja (kuorittuna ja rouhittuna)
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
3/4 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 1,5 %) (tai piimää)
Koristelu
100 g
valkosuklaata
1/6 tl
elintarvikeväriä (vihreää, jauhemaista)
1/2 dl
pistaaseja (kuorittuna ja rouhittuna)

Halloweenin homehtunut suklaakakku – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
  2. Kuori avokado, poista kivi ja soseuta avokado sauvasekoittimella.
  3. Rouhi suklaa. Sekoita suklaarouhe ja kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää kuivat aineet rasva-sokerivaahtoon vuorotellen avokadososeen ja jogurtin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista
  5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan (vetoisuus noin 1,25 l).
  6. Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 50–55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan haaleaksi ja kumoa vadille.
  7. Kuorruta jäähtynyt kakku. Sulata valkosuklaa ja värjää se jauhemaisella elintarvikevärillä aavistuksen vihreäksi. Valuta tai pursota suklaa spiraalimaisiksi kuvioiksi halloween-kakun pinnalle. Vedä cocktailtikulla spiraalin keskeltä ulkokehälle, jolloin syntyy hämähäkinseittikuvio.
  8. Koristele halloweenin homehtunut suklaakakku rouhituilla pistaaseilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt