Homehtunut suklaakakku

1 h 30 min
4.6
2

Homehtunut suklaakakku

Tämä halloween-kakku yllättää kaikki! Homehtuneelta erehdyttävästi näyttävän suklaakakun vihreä väri ja herkullisen tahmea rakenne ovat peräisin avokadosta.
Teksti Emilia Kolari, Elina Lindgren
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 100 gvoita (tai margariinia)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa (iso, L-kokoinen)
  • 300 gavokadoa (1 iso tai 2 pientä, syöntikypsää)
  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1/2 dlpistaaseja (kuorittuna ja rouhittuna)
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 3/4 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 1,5 %) (tai piimää)

Koristelu

  • 100 gvalkosuklaata
  • 1/6 tlelintarvikeväriä (vihreää, jauhemaista)
  • 1/2 dlpistaaseja (kuorittuna ja rouhittuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Homehtunut suklaakakku eli halloween-kakku valmistuu näin:

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.

Kuori avokado, poista kivi ja soseuta avokado sauvasekoittimella.

Rouhi suklaa. Sekoita suklaarouhe ja kuivat aineet keskenään.

Lisää kuivat aineet rasva-sokerivaahtoon vuorotellen avokadososeen ja jogurtin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan (vetoisuus noin 1,25 l).

Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 50–55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan haaleaksi ja kumoa vadille.

Kuorruta jäähtynyt kakku. Sulata valkosuklaa ja värjää se jauhemaisella elintarvikevärillä aavistuksen vihreäksi. Valuta tai pursota suklaa spiraalimaisiksi kuvioiksi halloween-kakun pinnalle. Vedä cocktailtikulla spiraalin keskeltä ulkokehälle, jolloin syntyy hämähäkinseittikuvio.

Koristele halloween-kakku rouhituilla pistaaseilla.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä