


Halloweenin homehtunut suklaakakku
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Tämä halloweenin suklaakakku yllättää kaikki! Erehdyttävästi homehtuneelta näyttävän kakun vihreä väri ja herkullisen tahmea rakenne ovat peräisin avokadosta.
Reseptin ainekset
20 palaa
Homentunut suklaakakku
100 g
voita (tai margariinia)
2 1/2 dl
sokeria
1 kpl
munaa (iso, L-kokoinen)
300 g
avokadoa (1 iso tai 2 pientä, syöntikypsää)
100 g
tummaa suklaata
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1/2 dl
pistaaseja (kuorittuna ja rouhittuna)
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
3/4 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 1,5 %) (tai piimää)
Koristelu
100 g
valkosuklaata
1/6 tl
elintarvikeväriä (vihreää, jauhemaista)
1/2 dl
pistaaseja (kuorittuna ja rouhittuna)
Halloweenin homehtunut suklaakakku – ohje:
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
- Kuori avokado, poista kivi ja soseuta avokado sauvasekoittimella.
- Rouhi suklaa. Sekoita suklaarouhe ja kuivat aineet keskenään.
- Lisää kuivat aineet rasva-sokerivaahtoon vuorotellen avokadososeen ja jogurtin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan (vetoisuus noin 1,25 l).
- Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 50–55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan haaleaksi ja kumoa vadille.
- Kuorruta jäähtynyt kakku. Sulata valkosuklaa ja värjää se jauhemaisella elintarvikevärillä aavistuksen vihreäksi. Valuta tai pursota suklaa spiraalimaisiksi kuvioiksi halloween-kakun pinnalle. Vedä cocktailtikulla spiraalin keskeltä ulkokehälle, jolloin syntyy hämähäkinseittikuvio.
- Koristele halloweenin homehtunut suklaakakku rouhituilla pistaaseilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat