


Ravistettuna kiitos
Raasta, mausta ja ravista! Syksyn nerokkain salaatti syntyy hölskyttelemällä
12 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 0 min
Hölskysalaatti on mahtava keittiön hätävara, kun lautanen kaipaa lisää väriä. Salaatti säilyy jääkaapissa viikon, joten sitä kannattaa tehdä kerrallaan isompi satsi. Purkkisalaatti on mainio hävikintorjuja, sillä siihen voi käyttää jo hiukan nuupahtaneita kasviksia. Vaihtelemalla juureksia, kaaleja ja sipuleita saat salaattiin aina uutta makua.
Reseptin ainekset
6 annosta
2
porkkanaa
200 g
kyssäkaalia
½
omena
1
pieni salottisipuli
1
lehtikaalin oksa
1
lehtisellerin varsi
Kastike
1 dl
omenaviinietikkaa
¾ dl
ruokokidesokeria
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
¼ tl
inkivääriä
¼ tl
sinappijauhetta
Helppo hölskysalaatti – ohje:
- Pese ja kuori kasvikset. Raasta juurekset, omena ja sipuli. Hienonna lehtikaali ja -selleri veitsellä. Sekoita kasvikset ja pane lasipurkkiin.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kumoa kasvisten päälle. Sulje purkki ja hölskyttele, kunnes kastike on sekoittunut tasaisesti kasviksiin. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Tarjoa lisukesalaattina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat