


Hölskykurkku-fenkolisalaatti – perinteinen kesälisuke saa uutta makua fenkolista ja limestä
20 min
Fenkoli ja kurkku, mikä ihana kesäpari! Hölskytetty salaatti on raikas lisuke vaikka grilliruoalle. Hölskyttäminen saa kasvisten nesteet irtoamaan ja tekee salaatista hetkessä mehevää.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3
avomaankurkkua
1
pieni fenkoli
1
lime
1½ rkl
sokeria
½ tl
suolaa
3 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
½ rku
tilliä hienonnettuna
Lisäksi
syötäviä kukkia (esim. orvokki)
Hölskykurkku-fenkolisalaatti – ohje:
- Kuori kurkut ohuelti ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Laita kurkut ja fenkolit kulhoon.
- Pese lime hyvin ja raasta sen kuori kasvisten päälle. Halkaise lime ja purista mehu joukkoon. Lisää sokeri ja suola.
- Peitä kulho kannella tai lautasella ja hölskytä kevyesti, kunnes ainekset sekoittuvat.
- Lisää muut mausteet ja sekoita. Anna maustua puoli tuntia viileässä.
- Koristele kukilla juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit korvata avomaankurkut yhdellä tavallisella pitkällä kurkulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat