Herkullinen tomaattikastike uunissa – monikäyttöinen soosi sopii niin pastakastikkeiden pohjaksi kuin pizzan päälle

3 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h
Herkullinen tomaattikastike syntyy uunissa hauduttamalla. Käytä kastiketta keittojen ja pastakastikkeiden pohjana, pizzakastikkeena tai liha- ja kalaruokien maustajana. Se on myös mainio dippikastike.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 18.2.2020


Reseptin ainekset (8 dl)

Tomaattikastike

  • 1½ kgluumutomaatteja
  • 3timjaminoksaa
  • 1rosmariininoksa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tloreganoa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Tomaattikastike valmistetaan uunissa näin:

  1. Paloittele pestyt tomaatit ja poista puiset, isot kannat. Nosta kaikki kastikkeen aineet korkeareunaiseen uunivuokaan. Peitä kannella tai foliolla. Nosta 175-asteiseen uuniin 2 tunniksi.
  2. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä. Poista timjamin- ja rosmariininoksat.
  3. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Anna jäähtyä, siirrä kannelliseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Käytä muutaman päivän sisällä. Pidempää säilytystä varten pakasta kastike.
Kommentoi »