Herkullinen tomaattikastike uunissa – monikäyttöinen soosi sopii niin pastakastikkeiden pohjaksi kuin pizzan päälle
gluteeniton
vegaani
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h
Herkullinen tomaattikastike syntyy uunissa hauduttamalla. Käytä kastiketta keittojen ja pastakastikkeiden pohjana, pizzakastikkeena tai liha- ja kalaruokien maustajana. Se on myös mainio dippikastike.

Reseptin ainekset 8 dl
Tomaattikastike
1½ kgluumutomaatteja
3timjaminoksaa
1rosmariininoksa
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 rklvettä
1 tlsuolaa
1 tloreganoa
½ tlmustapippuria
Tomaattikastike valmistetaan uunissa näin:
- Paloittele pestyt tomaatit ja poista puiset, isot kannat. Nosta kaikki kastikkeen aineet korkeareunaiseen uunivuokaan. Peitä kannella tai foliolla. Nosta 175-asteiseen uuniin 2 tunniksi.
- Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä. Poista timjamin- ja rosmariininoksat.
- Soseuta kastike sauvasekoittimella. Anna jäähtyä, siirrä kannelliseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Käytä muutaman päivän sisällä. Pidempää säilytystä varten pakasta kastike.