Herkullinen tomaattikastike uunissa – monikäyttöinen soosi sopii niin pastakastikkeiden pohjaksi kuin pizzan päälle
3 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
3 h Herkullinen tomaattikastike syntyy uunissa hauduttamalla. Käytä kastiketta keittojen ja pastakastikkeiden pohjana, pizzakastikkeena tai liha- ja kalaruokien maustajana. Se on myös mainio dippikastike.
GL
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.2.2020

Herkullinen tomaattikastike uunissa – monikäyttöinen soosi sopii niin pastakastikkeiden pohjaksi kuin pizzan päälle
Reseptin ainekset (8 dl)
Tomaattikastike
- 1½ kgluumutomaatteja
- 3timjaminoksaa
- 1rosmariininoksa
- 1 rklbalsamiviinietikkaa
- 1 rklvettä
- 1 tlsuolaa
- 1 tloreganoa
- ½ tlmustapippuria
Tomaattikastike valmistetaan uunissa näin:
- Paloittele pestyt tomaatit ja poista puiset, isot kannat. Nosta kaikki kastikkeen aineet korkeareunaiseen uunivuokaan. Peitä kannella tai foliolla. Nosta 175-asteiseen uuniin 2 tunniksi.
- Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä. Poista timjamin- ja rosmariininoksat.
- Soseuta kastike sauvasekoittimella. Anna jäähtyä, siirrä kannelliseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Käytä muutaman päivän sisällä. Pidempää säilytystä varten pakasta kastike.

Napolilainen tomaattikastike pizzan päälle – et tarvitse edes hellaa!
Maku

Pakastettava tomaattikastike
Maku

Pasta alla Norma – tomaattinen munakoisopasta on italialainen klassikko
Kotivinkki

Tomaattikastike pakastimeen
Kotivinkki

Arrabbiata – tomaattinen pastakastike, jossa on roppakaupalla makua ja juuri sopivasti potkua
Kotivinkki

Ratatouille – luottoreseptisi maukkaaseen kasvispataan
Maku

Munakoisoarrabbiata – herkullinen kasvispasta chilillä tulistetusta tomaattikastikkeesta ja paistetusta munakoisosta
Maku

Tomaattikastike pizzalle
Maku