


Herkullinen tomaattikastike uunissa – monikäyttöinen soosi sopii niin pastakastikkeiden pohjaksi kuin pizzan päälle
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Herkullinen tomaattikastike syntyy uunissa hauduttamalla. Käytä kastiketta keittojen ja pastakastikkeiden pohjana, pizzakastikkeena tai liha- ja kalaruokien maustajana. Se on myös mainio dippikastike.
Reseptin ainekset
8 dl
Tomaattikastike uunissa
1½ kg
luumutomaatteja
3
timjaminoksaa
1
rosmariininoksa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
oreganoa
½ tl
mustapippuria
Tomaattikastike uunissa – ohje:
- Paloittele pestyt tomaatit ja poista puiset, isot kannat. Nosta kaikki kastikkeen aineet korkeareunaiseen uunivuokaan. Peitä kannella tai foliolla. Nosta 175-asteiseen uuniin 2 tunniksi.
- Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä. Poista timjamin- ja rosmariininoksat.
- Soseuta kastike sauvasekoittimella. Anna jäähtyä, siirrä kannelliseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Käytä muutaman päivän sisällä. Pidempää säilytystä varten pakasta kastike.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat