Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Herkullinen kaalilaatikko ohrasuurimoista

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Herkullinen kaalilaatikko on uuniruokien kuningas! Tällä helpolla ohjeella taiot kaalilaatikon tarjolle hetkessä ja hurmaat sillä koko pöytäseurueen.

Reseptin ainekset
7 annosta
2 dl
ohrasuurimoita (Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa)
1000 g
valkokaalia
1
sipuli
400 g
sika-nautajauhelihaa
2 tl
suolaa
1/3 tl
valkopippuria
2 tl
meiramia
3/4 dl
siirappia
7 dl
kevytmaitoa
2
munaa

Ohra-kaalilaatikko – ohje:

  1. Keitä suurimot kypsiksi paketin ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  2. Leikkaa sillä aikaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Keitä ne isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi (noin 15 minuuttia). Valuta ylimääräinen neste pois.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta ne suolalla, pippurilla ja meiramilla.
  4. Sekoita valutettu ohra ja jauhelihaseos kaalin joukkoon. Mausta siirapilla.
  5. Jaa seos voideltuihin uunivuokiin, paras lopputulos syntyy matalissa vuoissa (ainekset riittävät kahteen noin 1 ½ litran vuokaan tai yhteen noin 3 litran vuokaan).
  6. Sekoita maito ja munat keskenään. Kaada munamaito kaaliseoksen päälle. Kypsennä 175–200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.
  7. Tarjoa lisäksi puolukoita, puolukkasurvosta tai -hilloa.

Vinkit!

  • Kaalin keittoaikaan vaikuttaa se, kuinka alku- tai loppukauden satoa kaali on. Varhais- ja kesäkaali kypsyvät nopeimmin.
  • Kurkkaa myös suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt