Herkullinen kaalilaatikko ohrasuurimoista
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Herkullinen kaalilaatikko on uuniruokien kuningas! Tällä helpolla ohjeella taiot kaalilaatikon tarjolle hetkessä ja hurmaat sillä koko pöytäseurueen.

Reseptin ainekset 7 annosta
2 dlohrasuurimoita (Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa)
1000 gvalkokaalia
1 kplsipulia
400 gsika-nautajauhelihaa
2 tlsuolaa
1/3 tlvalkopippuria
2 tlmeiramia
3/4 dlsiirappia
7 dlkevytmaitoa
2 kplmunaa
Herkullinen kaalilaatikko ohrasuurimoista – ohje:
- Keitä suurimot kypsiksi paketin ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Leikkaa sillä aikaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Keitä ne isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi (noin 15 minuuttia). Valuta ylimääräinen neste pois.
- Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta ne suolalla, pippurilla ja meiramilla.
- Sekoita valutettu ohra ja jauhelihaseos kaalin joukkoon. Mausta siirapilla.
- Jaa seos voideltuihin uunivuokiin, paras lopputulos syntyy matalissa vuoissa (ainekset riittävät kahteen noin 1 ½ litran vuokaan tai yhteen noin 3 litran vuokaan).
- Sekoita maito ja munat keskenään. Kaada munamaito kaaliseoksen päälle. Kypsennä 175–200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.
- Tarjoa lisäksi puolukoita, puolukkasurvosta tai -hilloa.
Vinkki: Kaalin keittoaikaan vaikuttaa se, kuinka alku- tai loppukauden satoa kaali on. Varhais- ja kesäkaali kypsyvät nopeimmin.