Herkullinen kaalilaatikko ohrasuurimoista

1 h 30 min
3.7
1

Herkullinen kaalilaatikko ohrasuurimoista

Teksti Arja Elina Laine/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (7 annosta)

  • 2 dlohrasuurimoita (Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa)
  • 1000 gvalkokaalia
  • 1 kplsipulia
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1/3 tlvalkopippuria
  • 2 tlmeiramia
  • 3/4 dlsiirappia
  • 7 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Lempeänmakuinen, perinteinen kaalilaatikko valmistuu näin:

Keitä suurimot kypsiksi paketin ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

Leikkaa sillä aikaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Keitä ne isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi (noin 15 minuuttia). Valuta ylimääräinen neste pois.

Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta ne suolalla, pippurilla ja meiramilla.

Sekoita valutettu ohra ja jauhelihaseos kaalin joukkoon. Mausta siirapilla.

Jaa seos voideltuihin uunivuokiin, paras lopputulos syntyy matalissa vuoissa (ainekset riittävät kahteen noin 1 ½ litran vuokaan tai yhteen noin 3 litran vuokaan).

Sekoita maito ja munat keskenään. Kaada munamaito kaaliseoksen päälle. Kypsennä 175–200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

Tarjoa lisäksi puolukoita, puolukkasurvosta tai -hilloa.

Vinkki: Kaalin keittoaikaan vaikuttaa se, kuinka alku- tai loppukauden satoa kaali on. Varhais- ja kesäkaali kypsyvät nopeimmin.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä