


Herkullinen kaalilaatikko ohrasuurimoista
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Herkullinen kaalilaatikko on uuniruokien kuningas! Tällä helpolla ohjeella taiot kaalilaatikon tarjolle hetkessä ja hurmaat sillä koko pöytäseurueen.
Reseptin ainekset
7 annosta
2 dl
ohrasuurimoita (Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa)
1000 g
valkokaalia
1
sipuli
400 g
sika-nautajauhelihaa
2 tl
suolaa
1/3 tl
valkopippuria
2 tl
meiramia
3/4 dl
siirappia
7 dl
kevytmaitoa
2
munaa
Ohra-kaalilaatikko – ohje:
- Keitä suurimot kypsiksi paketin ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Leikkaa sillä aikaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Keitä ne isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi (noin 15 minuuttia). Valuta ylimääräinen neste pois.
- Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta ne suolalla, pippurilla ja meiramilla.
- Sekoita valutettu ohra ja jauhelihaseos kaalin joukkoon. Mausta siirapilla.
- Jaa seos voideltuihin uunivuokiin, paras lopputulos syntyy matalissa vuoissa (ainekset riittävät kahteen noin 1 ½ litran vuokaan tai yhteen noin 3 litran vuokaan).
- Sekoita maito ja munat keskenään. Kaada munamaito kaaliseoksen päälle. Kypsennä 175–200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.
- Tarjoa lisäksi puolukoita, puolukkasurvosta tai -hilloa.
Vinkit!
- Kaalin keittoaikaan vaikuttaa se, kuinka alku- tai loppukauden satoa kaali on. Varhais- ja kesäkaali kypsyvät nopeimmin.
- Kurkkaa myös suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat