Maku

Appelsiini-suklaamousse – helppo jälkiruoka, joka sopii sekä arkeen että juhlaan

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Appelsiini-suklaamousse valmistuu ilman kuumentamista ja erikoisia raaka-aineita. Pursottamalla jälkiruoasta saa oikein näyttävän!
4
0
Julkaistu: 16.2.2015


Ainekset (4 annosta)

Appelsiini-suklaamousse

  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1/2 kplappelsiinin kuorta raastettuna
  • 2 rklappelsiinimehua
  • 90 gtummaa suklaata
Tulosta

Appelsiini-suklaamousse valmistuu näin:

  1. Ota tuorejuusto ja appelsiini ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vatkaa vielä hetki kunnes vaahto on hieman jämäkempää. Varo vatkaamasta yli! Laita kylmään odottamaan.
  3. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti. Anna hieman jäähtyä.
  4. Pese appelsiini huolellisesti, raasta puolet kuoresta. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto appelsiinikuoriraasteen ja appelsiinin mehun kanssa pehmeäksi. Sekoita sulanut suklaa joukkoon.
  5. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon varovaisesti. Pursota tai lusikoi mousse astioihin, viimeistele suklaarouheella ja appelsiinin kuorella.

Kommentoi »