Appelsiini-suklaamousse – helppo jälkiruoka, joka sopii sekä arkeen että juhlaan
kasvis
munaton
10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen
Appelsiini-suklaamousse valmistuu ilman kuumentamista ja erikoisia raaka-aineita. Pursottamalla jälkiruoasta saa oikein näyttävän!

Reseptin ainekset 4 annosta
Appelsiini-suklaamousse
1 1/2 dlkuohukermaa
1/2 dltomusokeria
200 gtuorejuustoa
1/2 kplappelsiinin kuorta raastettuna
2 rklappelsiinimehua
90 gtummaa suklaata
Appelsiini-suklaamousse – ohje:
- Ota tuorejuusto ja appelsiini ajoissa huoneenlämpöön.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vatkaa vielä hetki kunnes vaahto on hieman jämäkempää. Varo vatkaamasta yli! Laita kylmään odottamaan.
- Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti. Anna hieman jäähtyä.
- Pese appelsiini huolellisesti, raasta puolet kuoresta. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto appelsiinikuoriraasteen ja appelsiinin mehun kanssa pehmeäksi. Sekoita sulanut suklaa joukkoon.
- Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon varovaisesti. Pursota tai lusikoi mousse astioihin, viimeistele suklaarouheella ja appelsiinin kuorella.