Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo omenakakku

1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
7.9.2012
Reseptin ainekset
12 palaa
200 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
2 dl
sokeria
3
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
4
omenaa (hapokas lajike)
Kuorrutus
60 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
120 g
sulatejuustoa (maustamaton, ei kevyt, esim.Olympia)
3 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Koristeluun
1 rkl
koristerakeita

Helppo omenakakku – ohje:

  1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa. Vatkaa munat kierrevatkaimella joukkoon yksitellen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, mutta vältä turhaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.
  3. Pese omenat. Leikkaa ne kuorineen kuutioiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
  4. Pingota leivinpaperi Ø 26 cm:n irtopohjavuokaan. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hetken jäähtyneenä. Jos tarjoat kakun ilman kuorrutusta, älä kumoa sitä. Jos taas kuorrutat omenakakun, kumoa se vadille ja anna jäähtyä täysin.
  5. Sulata kuorrutusta varten rasva ja lisää sulatejuusto. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla ja vatkaa tasaiseksi. Jos kuorrutus on juoksevaa, anna sen jähmettyä hetken ennen levittämistä. Valuta kuorrutus omenakakun keskelle ja levitä varovasti reunoja kohden.
  6. Viimeistele helppo omenakakku koristerakeilla tai mantelilastuilla.

Vinkit!

  • Voit tehdä kakun myös voideltuun, korppujauhotettuun rengasvuokaan.
  • Jos et kuorruta kakkua, voit päällystää sen kapeilla omenalohkoilla ennen paistamista.
  • Lisää vielä muutama voinokare ja sokeria, niin saat kauniin ja makoisan pinnan.
  • Kakku on ihanaa vastaleivottuna, mutta mehevöityy, kun annat sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa kakun ilman kuorrutusta.
  • Esimerkiksi pakastetut annospalat on helppo sulattaa kahvin seuraksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt