Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo mansikkakakku

1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min

Helppo mansikkakakku hurmaa vieraat niin kesämökillä kuin sukujuhlissakin. Reunoiltaan naku kakku koristellaan runsaalla kasalla mansikoita.

27.6.2017
Reseptin ainekset
16 palaa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita (luomu)
1 rkl
korppujauhoja
Kakkupohja
4
munaa
1 1/2 dl
sokeria (luomu)
1 tl
vaniljasokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kostutus
1/2 dl
mansikkamehua (luomu)
Täyte
4 dl
kuohukermaa (luomu)
2 dl
maitorahkaa (luomu)
2 rkl
sokeria
1 l
mansikoita (viipaloituna, käytä halutessasi luomumansikoita)
Koristelu
1 l
mansikoita (luomu)

Helppo mansikkakakku – ohje:

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24–26 cm).
  2. Vatkaa pohjan huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsä.
  4. Anna pohjan jäähtyä puolisen tuntia. Leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat mehulla.
  5. Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele siihen rahka ja sokeri.
  6. Täytä kakku kerma-rahkaseoksella ja mansikkaviipaleilla. Säästä osa kerma-rahkasta kakun kuorrutteeksi.
  7. Levitä loput kerma-rahkasta kakun päälle ja koristele mansikoilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen mansikkakakun resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt