Helppo mansikkakakku
Kasvis
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Helppo mansikkakakku hurmaa vieraat niin kesämökillä kuin sukujuhlissakin. Reunoiltaan naku kakku koristellaan runsaalla kasalla mansikoita.

Reseptin ainekset 16 palaa
Vuoan voitelu
1 rklvoita (luomu)
1 rklkorppujauhoja
Kakkupohja
4munaa
1 1/2 dlsokeria (luomu)
1 tlvaniljasokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
Kostutus
1/2 dlmansikkamehua (luomu)
Täyte
4 dlkuohukermaa (luomu)
2 dlmaitorahkaa (luomu)
2 rklsokeria
1 lmansikoita (viipaloituna, käytä halutessasi luomumansikoita)
Koristelu
1 lmansikoita (luomu)
Helppo mansikkakakku – ohje:
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24–26 cm).
- Vatkaa pohjan huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsä.
- Anna pohjan jäähtyä puolisen tuntia. Leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat mehulla.
- Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele siihen rahka ja sokeri.
- Täytä kakku kerma-rahkaseoksella ja mansikkaviipaleilla. Säästä osa kerma-rahkasta kakun kuorrutteeksi.
- Levitä loput kerma-rahkasta kakun päälle ja koristele mansikoilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen mansikkakakun resepti!