Maku

Helppo mansikkakakku

1 h 40 min
5
0

Helppo mansikkakakku

Luomutilan helppo mansikkakakku hurmaa vieraat niin kesämökillä kuin sukujuhlissakin. Reunoiltaan naku kakku koristellaan runsaalla kasalla mansikoita.
Teksti Jaana Nikkilä
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Vuoan voitelu

  • 1 rklvoita (luomu)
  • 1 rklkorppujauhoja

Kakkupohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria (luomu)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 1/2 dlmansikkamehua (luomu)

Täyte

  • 4 dlkuohukermaa (luomu)
  • 2 dlmaitorahkaa (luomu)
  • 2 rklsokeria
  • 1 lmansikoita (viipaloituna, käytä halutessasi luomumansikoita)

Koristelu

  • 1 lmansikoita (luomu)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24–26 cm).

Vatkaa pohjan huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsä.

Anna pohjan jäähtyä puolisen tuntia. Leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat mehulla.

Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele siihen rahka ja sokeri.

Täytä kakku kerma-rahkaseoksella ja mansikkaviipaleilla. Säästä osa kerma-rahkasta kakun kuorrutteeksi.

Levitä loput kerma-rahkasta kakun päälle ja koristele mansikoilla.

Vinkki!

Luomumansikoista voi syödä myös kannat.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä