Helppo makaronilaatikko
1 h 30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 15 minMakaronilaatikon voi tehdä kätevästi myös kypsentämättömistä makaroneista. Kokeile ihmeessä!
4.4
Kuvat
Julkaistu 23.11.2015

Helppo makaronilaatikko
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 1 kplsipulia
- 1/2 kplpaprikaa (punaista)
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 tlsuolaa
- 1 tlmustapippuria
- 1-2 tloreganoa
- 5 dlmakaronia (pieniä penne-makaroneja)
- 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl raastettuna)
Munamaito
- 3 kplmunaa
- 10 dlkevytmaitoa
- 1 tlsuolaa
- Ruskista jauheliha. Lisää silputtu sipuli ja kuutioitu paprika ruskistamisen puolivälissä. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.
- Kaada makaronit ja jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta munamaito suolalla ja kaada vuokaan.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Sekoita ja lisää pinnalle halutessasi juustoraastetta. Laske vähän lämpöä ja kypsennä edelleen noin 45 minuuttia.