Maku

Helppo makaronilaatikko

1 h 30 min
4.4
0

Helppo makaronilaatikko

Makaronilaatikon voi tehdä kätevästi myös kypsentämättömistä makaroneista. Kokeile ihmeessä!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 kplpaprikaa (punaista)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1-2 tloreganoa
  • 5 dlmakaronia (pieniä penne-makaroneja)
  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl raastettuna)

Munamaito

  • 3 kplmunaa
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Ruskista jauheliha. Lisää silputtu sipuli ja kuutioitu paprika ruskistamisen puolivälissä. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.

Kaada makaronit ja jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta munamaito suolalla ja kaada vuokaan. 

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Sekoita ja lisää pinnalle halutessasi juustoraastetta. Laske vähän lämpöä ja kypsennä edelleen noin 45 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä