Kotivinkki

Helpompi cassoulet

14 h
0
0

Helpompi cassoulet

Cassoulet on klassinen ranskalainen papupata. Se ei ole pikaruokaa, mutta tässä ohjeessa suurimmat kommervenkit on oiottu. Possu ja ankanrasva on vaihdettu broileriin ja valmistusaikaa lyhennetty yli puolella. Silti lopputulos on makuja tulviva tuhti talviruoka.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 3 dlvalkoisia papuja yön yli liotettuna
  • 3 kplmaustamattomia broilerin koipireisiä tai
  • 8–10 kplpelkkiä koipipaloja
  • 2porkkanaa
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2sipulia tai 6–8 pientä salottisipulia
  • 2 tlfenkolinsiemeniä
  • 2 tlkorianterinsiemeniä
  • ½ tlkanelia
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 prktomaattimurskaa (400–500 g)
  • 4–5 dlvettä
  • 3laakerinlehteä
  • 3 rklkanafondia
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 300 gmausteista makkaraa
  • vaalean leivän sisusta

Tee näin

14 h
{
AKTIIVINEN12 h
PASSIIVINEN2 h

1. Laita pavut likoamaan jo edellisenä päivänä reiluun määrään kylmää vettä.

2. Irrota broilerin koivet ja reidet toisistaan. Liikuta koipea nivelen kohdasta ja leikkaa siitä nahkaan ja lihaan viilto luuhun asti. Väännä ja leikkaa koipi ja reisi erilleen toisistaan nivelen kohdasta.

3. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Salottisipulit voi jättää kokonaisiksi.

4. Valmista maustetahna. Hienonna fenkolinja korianterinsiemenet morttelissa. Yhdistä niiden kanssa kaneli, suola ja öljy tahnaksi. Hiero tahna broilerinpalojen pintaan.

5. Kuumenna paistinpannu ja ruskista broilerit kauttaaltaan pannulla. Lisää tomaattipyree, -murska, vesi, laakerinlehdet, fondi ja etikka. Sekoita kastike broilerien joukkoon.

6. Siivilöi pavut ja kaada ne laakean uunivuoan tai ison uunipadan pohjalle. Nostele päälle broilerinpalat ja kaada liemi mukaan.

7. Lisää kasvikset. Peitä vuoka foliolla tai pata kannella. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia, kunnes pavut ovat kypsyneet täysin pehmeiksi.

8. Poista folio ja lisää makkaranpaloja ja murennettua vaaleaa leipää. Kypsennä ilman foliota tai kantta vielä 30 minuuttia, kunnes makkarat ovat saaneet väriä ja leipä paahtunut rapeaksi. Tarjoa cassoulet salaatin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Helppo ja hyvä broileri-riisivuoka

Uunipaahdettua kaalia broilerilla ja feta-oliivisalaatilla

Lammaspata

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä