


Lammaspata
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Paras lammaspata syntyy huokeista ruhonosista, joissa on paljon makua. Pitkä kypsennysaika saa lampaanlihan mureutumaan suussasulavaksi.
Reseptin ainekset
5–6 annosta
Lammaspata
600 g
lampaan etuselkää, lapaa tai paistia
1
sipuli
2 rkl
voita (tai margariinia)
200 g
taateleita (tai aprikooseja)
3
valkosipulinkynttä
7 dl
vettä
400–500 g
kuorittuja tomaatteja
1
lihaliemikuutio ( tai 1 rkl lihafondia)
2 rkl
tomaattipyreetä
10
mustapippuria
1
laakerinlehti
1 tl
timjamia
½ tl
suolaa
1 rkl
lehtipersiljaa
Lammaspata – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla. Kuullota myös sipuleita pannulla muutaman minuutin ajan. Siirrä lihat ja sipulit pataan. Huuhtele pannu tilkalla vettä paistamisen jälkeen. Kaada vesi pataan lihojen päälle.
- Nosta paloitellut taatelit ja viipaloidut valkosipulit pataan. Lisää kuoritut tomaatit ja vettä niin paljon, että pata-ainekset juuri peittyvät. Lisää vielä liemikuutio, tomaattipyree ja mausteet.
- Anna padan hautua hiljalleen kannen alla poreillen 1 ½–2 tunnin ajan. Lisää vettä, jos neste haihtuu liikaa.
- Viimeistele lammaspata lehtipersiljalla.
- Tarjoa lammaspata couscousin tai riisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat