Kotivinkki

Lammaspata

2 h 30 min
5
0

Pitkä kypsennysaika saa lampaanlihan mureutumaan suussasulavaksi. Paras lammaspata syntyy huokeista ruhonosista, joissa on paljon makua.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (5–6 annosta)

  • 600 glampaan etuselkää lapaa tai paistia
  • 2 rklvoita tai margariinia
  • 1sipuli
  • 200 gtaateleita tai aprikooseja
  • 3valkosipulinkynttä
  • 7 dlvettä
  • 400–500 gkuorittuja tomaatteja
  • 1lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 10mustapippuria
  • 1laakerinlehti
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlsuolaa
  • lehtipersiljaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h
MITÄ PIDIT?
5