Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lammaspata

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Paras lammaspata syntyy huokeista ruhonosista, joissa on paljon makua. Pitkä kypsennysaika saa lampaanlihan mureutumaan suussasulavaksi.

26.2.2016
Reseptin ainekset
5–6 annosta
Lammaspata
600 g
lampaan etuselkää, lapaa tai paistia
1
sipuli
2 rkl
voita (tai margariinia)
200 g
taateleita (tai aprikooseja)
3
valkosipulinkynttä
7 dl
vettä
400–500 g
kuorittuja tomaatteja
1
lihaliemikuutio ( tai 1 rkl lihafondia)
2 rkl
tomaattipyreetä
10
mustapippuria
1
laakerinlehti
1 tl
timjamia
½ tl
suolaa
1 rkl
lehtipersiljaa

Lammaspata – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla. Kuullota myös sipuleita pannulla muutaman minuutin ajan. Siirrä lihat ja sipulit pataan. Huuhtele pannu tilkalla vettä paistamisen jälkeen. Kaada vesi pataan lihojen päälle.
  4. Nosta paloitellut taatelit ja viipaloidut valkosipulit pataan. Lisää kuoritut tomaatit ja vettä niin paljon, että pata-ainekset juuri peittyvät. Lisää vielä liemikuutio, tomaattipyree ja mausteet.
  5. Anna padan hautua hiljalleen kannen alla poreillen 1 ½–2 tunnin ajan. Lisää vettä, jos neste haihtuu liikaa.
  6. Viimeistele lammaspata lehtipersiljalla.
  7. Tarjoa lammaspata couscousin tai riisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt