Kotivinkki

Lammaspata

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Paras lammaspata syntyy huokeista ruhonosista, joissa on paljon makua. Pitkä kypsennysaika saa lampaanlihan mureutumaan suussasulavaksi.
5
2


Ainekset (5–6 annosta)

Lammaspata

  • 600 glampaan etuselkää, lapaa tai paistia
  • 1sipuli
  • 2 rklvoita (tai margariinia)
  • 200 gtaateleita (tai aprikooseja)
  • 3valkosipulinkynttä
  • 7 dlvettä
  • 400–500 gkuorittuja tomaatteja
  • 1lihaliemikuutio ( tai 1 rkl lihafondia)
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 10mustapippuria
  • 1laakerinlehti
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rkllehtipersiljaa
Tulosta

Lammaspata valmistuu näin:

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla. Kuullota myös sipuleita pannulla muutaman minuutin ajan. Siirrä lihat ja sipulit pataan. Huuhtele pannu tilkalla vettä paistamisen jälkeen. Kaada vesi pataan lihojen päälle.
  4. Nosta paloitellut taatelit ja viipaloidut valkosipulit pataan. Lisää kuoritut tomaatit ja vettä niin paljon, että pata-ainekset juuri peittyvät. Lisää vielä liemikuutio, tomaattipyree ja mausteet.
  5. Anna padan hautua hiljalleen kannen alla poreillen 1 ½–2 tunnin ajan. Lisää vettä, jos neste haihtuu liikaa.
  6. Viimeistele lammaspata lehtipersiljalla.
  7. Tarjoa lammaspata couscousin tai riisin kanssa.
MITÄ PIDIT?
5
2 kommenttia