Kotivinkki

Lammaspata

2 h 30 min
0
0

Lammaspata

Pitkä kypsennysaika saa lampaanlihan mureutumaan suussasulavaksi. Paras lammaspata syntyy huokeista ruhonosista, joissa on paljon makua.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5–6 annosta)

  • 600 glampaan etuselkää lapaa tai paistia
  • 2 rklvoita tai margariinia
  • 1sipuli
  • 200 gtaateleita tai aprikooseja
  • 3valkosipulinkynttä
  • 7 dlvettä
  • 400-500 gkuorittuja tomaatteja
  • 1lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 10mustapippuria
  • 1laakerinlehti
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlsuolaa
  • lehtipersiljaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
2. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla. Siirrä lihat pataan ja huuhtele pannu tilkalla vettä jokaisen paistoerän jälkeen. Kaada vesi pataan lihojen päälle.
4. Nosta paloitellut taatelit/aprikoosit ja valkosipulit pataan. Lisää kuoritut tomaatit ja vettä niin paljon, että pata-ainekset juuri peittyvät. Lisää vielä liemikuutio tai fondi, tomaattipyree ja mausteet.
5. Anna padan hautua hiljalleen kannen alla poreillen 1 ½ –2 tunnin ajan. Lisää vettä, jos neste haihtuu liikaa.

6. Viimeistele lammaspata lehtipersiljalla.
7. Tarjoa lammaspata kuskusin tai riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä