Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jogurttipalat – hävikkikokin herkullinen (ja helppo!) vuokaleivonnainen syntyy jogurttipurkin jämistä

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Avasiko joku uuden jogurtin, vaikka edellistäkin oli jäljellä? Tai onko litran tölkki vaikea saada tyhjäksi? Upota jogurttipurkin jämät helppoon vuokaleivonnaiseen. Taikinaan uppoaa sekä maustettu että maustamaton jogurtti.

16.5.2024
Reseptin ainekset
12 palaa
2 dl
maustettua tai maustamatonta jogurttia (+ vettä)
100 g
voita tai margariinia
3
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
Lisäksi
1
banaani
noin 2 dl
marjoja (esim. pakastettuja tai tuoreita vadelmia, mustikoita ja/tai mansikoita)
1 dl
suklaahippuja

Jogurttipalat – ohje:

  1. Lisää jämäjogurttiin vettä niin, että saat yhteensä 2 dl nestettä.
  2. Sulata rasva. Yhdistä kaikki taikinan ainekset kulhossa ja sekoita.
  3. Vuoraa uunivuoka (noin 20 × 30 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.
  4. Kuori ja viipaloi banaani. Perkaa marjat tarvittaessa.
  5. Jaa päällysteet taikinan päälle esimerkiksi neljään eri osaan.
  6. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.

Vinkki!

Hyödynnä leivonnaiseen jogurtin lisäksi hedelmävadin viimeiset yksilöt ja pakastemarjojen pussinpohjat.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt