


Jogurttipalat – hävikkikokin herkullinen (ja helppo!) vuokaleivonnainen syntyy jogurttipurkin jämistä
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Avasiko joku uuden jogurtin, vaikka edellistäkin oli jäljellä? Tai onko litran tölkki vaikea saada tyhjäksi? Upota jogurttipurkin jämät helppoon vuokaleivonnaiseen. Taikinaan uppoaa sekä maustettu että maustamaton jogurtti.
Reseptin ainekset
12 palaa
2 dl
maustettua tai maustamatonta jogurttia (+ vettä)
100 g
voita tai margariinia
3
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
Lisäksi
1
banaani
noin 2 dl
marjoja (esim. pakastettuja tai tuoreita vadelmia, mustikoita ja/tai mansikoita)
1 dl
suklaahippuja
Jogurttipalat – ohje:
- Lisää jämäjogurttiin vettä niin, että saat yhteensä 2 dl nestettä.
- Sulata rasva. Yhdistä kaikki taikinan ainekset kulhossa ja sekoita.
- Vuoraa uunivuoka (noin 20 × 30 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.
- Kuori ja viipaloi banaani. Perkaa marjat tarvittaessa.
- Jaa päällysteet taikinan päälle esimerkiksi neljään eri osaan.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.
Vinkki!
Hyödynnä leivonnaiseen jogurtin lisäksi hedelmävadin viimeiset yksilöt ja pakastemarjojen pussinpohjat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat