


Maailman parhaat hävikkijuuressipsit syntyvät lähes ohimennen muun kokkailun ohessa
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Juuresten kuorista tehdyt hävikkijuuressipsit sopivat napostelun lisäksi keiton pinnalle, salaatin päälle ja suolaisen piirakan kaveriksi. Sipsit säilyvät ilmatiiviiseen purkkiin tai pussiin pakattuna useita viikkoja (jos et kerro kenellekään niiden sijaintia).
Reseptin ainekset
4
5 dl
juuresten kuoria (esim. bataatti, peruna, porkkana, lanttu, selleri)
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
sipulijauhetta
Hävikkijuuressipsit – ohje:
Käytä huolellisesti pestyjen ja harjattujen juuresten kuoria.
- Laita juuresten kuoret kulhoon, hiero joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Levitä kuoret leivinpaperilla päällystetylle pellille väljästi ohueksi kerrokseksi.
- Kuivaa kuorisipsejä 150-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Sekoita noin kymmenen minuutin välein. Ota samalla jo paahtuneet kuoripalat pois pelliltä, sillä kuoret kypsyvät hieman eritahtiin. Kiertoilmauunissa (125 asteessa) voit kuivata useita peltejä samaan aikaa.
- Anna sipsien jäähtyä ritilällä ennen kuin pakkaat ne suljettavaan purkkiin tai paperipussiin. Säilytä sipsit kuivassa paikassa valolta suojattuna.
Vinkki!
Käytä sipsien maustamiseen myös yrttien jämät. Kokeile esimerkiksi timjamia, rosmariinia tai salviaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat