Maku

Hapankaalikeitto

1 h 15 min
0
0

Hapankaalikeitto

MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 200 gsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 7 dlvettä
  • 400 ghapankaalia (valkosipulimaustettu)
  • 1 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 rklsiirappia
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 120 gporonkäristyslihaa

Lisäksi

  • 2 rklsmetanaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja ruskista sipulit. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele.

Lisää vesi, valkosipulihapankaali, liemikuutiot, siirappi ja pippuri. Anna keiton poreilla hiljakseen kannen alla tunnin ajan.

Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Annostele noin puolet keitosta lautaselle ja lisää annoksen joukkoon kypsä, lämmin käristeliha. Lisää hapankaalikeittoannoksen joukkoon vielä nokare smetanaa.

•Pakasta ylimääräinen keitto annoksena. Paista seuraavalla kerralla keiton joukkoon esimerkiksi krakovanmakkaraa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä