


Hapankaalikeitto on nopea ja maukas vaihtoehto perinteiselle kaalikeitolle
25 min
Hapankaalikeitto saa ruokaisuutta ja rouheutta kaurasta. Ohjeeseen uppoaa rasiallinen valmista hapankaalia, ja lisäksi makua tuovat sipuli, porkkana ja juuriselleri. Nappaa helppo ohje!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
2
porkkanaa
100 g
juuriselleriä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
(savu)paprikajauhetta
2 rkl
rypsiöljyä
1 l
vettä
2 rkl
kasvisfondia
1 dl
ruokakauraa
1 rs (400 g)
hapankaalia
1 tl
timjamia
2
laakerinlehteä
½ tl
suolaa
Viimeistely
tuoretta timjamia
Hapankaalikeitto – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkanat ja juuriselleri. Raasta juurekset raastimen isolla terällä.
- Kuullota sipulia, juuresraasteita, tomaattipyreetä ja paprikajauhetta kattilassa öljyssä pari minuuttia.
- Lisää vesi, fondi, kaura, hapankaali ja mausteet. Keitä 10 minuuttia kannen alla, kunnes kaura on kypsää. Poista laakerinlehdet.
- Viimeistele keitto tuoreella timjamilla. Tarjoa keiton kanssa halutessasi smetanaa tai ranskankermaa ja tuoretta leipää.
Vinkki!
Keitä keittoa kerralla enemmän. Pakastaminen ei tuhoa hapankaalin hyviä maitohappobakteereita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat