


Hans Välimäen mantelipannacotta viettelee – ”Yksi maailman helpoimmista ja herkullisimmista jälkiruoista”
12 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 h 0 min
Hans Välimäen reseptillä tehty mantelipannacotta hurmaa silkkisellä maullaan. Välimäki valmistaa mantelipannacottaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa. Katso jakso reseptin alta!
Reseptin ainekset
4 annosta
Mantelipannacotta
4 dl
kermaa
1½ dl
maitoa
½ dl
sokeria
2
liivatelehteä
75 g
mantelilastuja
(tilkka
rommia)
Mantelipannacotta – ohje:
- Liota liivatelehdet vesitilkassa. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Sekoittele lastuja paahtamisen aikana ja varo, etteivät ne kärähdä.
- Kiehauta kattilassa kerma, mantelilastut, maito, sokeri ja halutessasi rommi. Lisää liotetut ja ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita. Anna jäähtyä.
- Siivilöi pannacottamassa ja kaada annoskuppeihin. Hyydytä ainakin 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli.
- Tarjoile mantelipannacotta vaikkapa hyvän hedelmäsalaatin kera. Hedelmäsalaattiin käyvät mitkä tahansa hedelmät. Katso ohje ja inspiraatiota hedelmäsalaattiin täältä.
Hansin vinkki!
Jos haluat mantelipannacottaan erityisen intensiivisen mantelin maun, liota paahdettuja manteleita pannacottaan tulevassa kermassa yön yli. ”Mantelipannacotta on yksi maailman helpoimmista ja samalla herkullisimmista jälkiruoista”, Välimäki suitsuttaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa. Lue ohjelmasta lisää täältä ja katso jakso alta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat