3,3(10)
Hans Välimäen mantelipannacotta viettelee – "Yksi maailman helpoimmista ja herkullisimmista jälkiruoista"
Gluteeniton
12 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 h
Hans Välimäen reseptillä tehty mantelipannacotta hurmaa silkkisellä maullaan. Välimäki valmistaa mantelipannacottaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa. Katso jakso reseptin alta!
17.2.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
4 annosta
Mantelipannacotta
4 dlkermaa
1½ dlmaitoa
½ dlsokeria
2liivatelehteä
75 gmantelilastuja
(tilkkarommia)

Mantelipannacotta valmistuu näin:

  1. Liota liivatelehdet vesitilkassa. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Sekoittele lastuja paahtamisen aikana ja varo, etteivät ne kärähdä.
  2. Kiehauta kattilassa kerma, mantelilastut, maito, sokeri ja halutessasi rommi. Lisää liotetut ja ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita. Anna jäähtyä.
  3. Siivilöi pannacottamassa ja kaada annoskuppeihin. Hyydytä ainakin 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli.
  4. Tarjoile mantelipannacotta vaikkapa hyvän hedelmäsalaatin kera. Hedelmäsalaattiin käyvät mitkä tahansa hedelmät. Katso ohje ja inspiraatiota hedelmäsalaattiin täältä.

Hansin vinkki!

Jos haluat mantelipannacottaan erityisen intensiivisen mantelin maun, liota paahdettuja manteleita pannacottaan tulevassa kermassa yön yli. ”Mantelipannacotta on yksi maailman helpoimmista ja samalla herkullisimmista jälkiruoista”, Välimäki suitsuttaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa. Lue ohjelmasta lisää täältä ja katso jakso alta.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.