Hans Välimäen mantelipannacotta viettelee – "Yksi maailman helpoimmista ja herkullisimmista jälkiruoista"

12 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
12 h
Hans Välimäen reseptillä tehty mantelipannacotta hurmaa silkkisellä maullaan. Välimäki valmistaa mantelipannacottaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa. Katso jakso reseptin alta!
GL
3.3
0
Julkaistu: 17.2.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Mantelipannacotta

  • 4 dlkermaa
  • 1½ dlmaitoa
  • ½ dlsokeria
  • 2liivatelehteä
  • 75 gmantelilastuja
  • (tilkkarommia)
Tulosta

Mantelipannacotta valmistuu näin:

  1. Liota liivatelehdet vesitilkassa. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Sekoittele lastuja paahtamisen aikana ja varo, etteivät ne kärähdä.
  2. Kiehauta kattilassa kerma, mantelilastut, maito, sokeri ja halutessasi rommi. Lisää liotetut ja ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita. Anna jäähtyä.
  3. Siivilöi pannacottamassa ja kaada annoskuppeihin. Hyydytä ainakin 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli.
  4. Tarjoile mantelipannacotta vaikkapa hyvän hedelmäsalaatin kera. Hedelmäsalaattiin käyvät mitkä tahansa hedelmät. Katso ohje ja inspiraatiota hedelmäsalaattiin täältä.

Hansin vinkki!

Jos haluat mantelipannacottaan erityisen intensiivisen mantelin maun, liota paahdettuja manteleita pannacottaan tulevassa kermassa yön yli. ”Mantelipannacotta on yksi maailman helpoimmista ja samalla herkullisimmista jälkiruoista”, Välimäki suitsuttaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa. Lue ohjelmasta lisää täältä ja katso jakso alta.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »