Intohimoiset kotikokit Hans Välimäen keittiössä! Meillä kotonan uudessa ruokaohjelmassa kokataan rakkaimpia reseptejä

Intohimoiset kotikokit Hans Välimäen keittiössä! Meillä kotonan uudessa ruokaohjelmassa kokataan rakkaimpia reseptejä
Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjassa kohtaat huippukokki Hans Välimäen ja intohimoiset ruokaharrastajat valmistamassa lempiruokiaan. Innostutaan yhdessä hyvästä ruoasta ja reseptiaarteista, joita sinäkin haluat kokeilla!
Julkaistu 9.2.2022

Meillä kotona -sivuston uudessa ruokaohjelmassa Hans ja rakkaimmat reseptit kotikokit saapuvat keittiömestari Hans Välimäen kotikeittiöön vieraiksi ja valmistavat itselleen tärkeän ja rakkaan ruokalajin. Hans suunnittelee ruoan ympärille kokonaisen aterian. Myös katsojat pääsevät kokkaamaan, sillä reseptit julkaistaan Meillä kotona -sivustolla.

Sarjan ensimmäinen osa on katsottavissa torstaista 10. helmikuuta alkaen. Jaksoja on yhteensä kuusi, ja ne julkaistaan viikon välein. Voit katsoa jaksot juuri silloin, kun sinulle sopii.

Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjan ensimmäisessä jaksossa vieraana on kiinalaisen ruoan ystävä Jukka Tammela. Jukka pitää mutkattomista resepteistä, joiden ainekset löytyvät lähikaupasta.
Jukka Tammela kokkaa Hansin vieraana mandariinikanaa.

Ensimmäisessä jaksossa Hans saa vieraakseen lapualaisen kaivinkoneenkuljettajan Jukka Tammelan. Jukan intohimo on kiinalainen ruoka, ja Hansin vieraana hän valmistaa mandariinikanaa. Sitä hän on kokannut vuosien kuluessa niin kavereilleen kuin puolisolleenkin.

– Innostuin kiinalaisesta ruoasta vuosia sitten, kun söin kiinalaisissa ravintoloissa. Mietin, että voi kunpa osaisi tehdä tällaista ruokaa kotona, Jukka kertoo.

Kotona Jukka testaili reseptejä sinnikkäästi, vaikka pieleen meni ja muutama syömäkelvoton annos päätyi aluksi roskiin. Pikkuhiljaa taidot ja reseptit kehittyivät.

Ensimmäisessä jaksossa Hans kokkaa Jukan mandariinikanan rinnalle pororamenia sekä jälkiruoaksi suklaamoussea ja kinuskikastiketta.

Sarjan toisessa jaksossa Hansin vieraana nähdään helsinkiläinen Heidi Kjellman, joka on suuri äyriäisherkkujen ystävä. Heidi valmistaa sinisimpukoita, joilla on hänen mukaansa helppo tehdä vieraisiin vaikutus ja tuntea olevansa "oman elämänsä huippukokki".

Kolmannessa jaksossa vieraaksi saapuu kalastusta harrastava Vesa Lepola, joka on saanut kipinän ruoanlaittoon seinänaapurissaan asuvalta isosiskoltaan. Hansiin Vesa tekee vaikutuksen "systerin paremmilla haukiwallenbergeilla", joiden reseptiä hän on kehitellyt yhdessä siskonsa kanssa.

Toisessa jaksossa vieraana on äyriäisruokia rakastava Heidi Kjellman.

Neljännessä jaksossa vieraana on Itä-Kurdistanissa Iranissa syntynyt Gelawej Viyan. Lähi-idän makuja ja muistoja vaaliva Gelawej valmistaa Hansin vieraana täytettyjä munakoisoja, joita hän söi ensimmäisen kerran asuessaan perheensä kanssa Turkin kurdialueella.

Viidennessä jaksossa kokkaa isokyröläinen Joonas Saarela. Kylmän ja kuuman kastikkeen kera tarjoiltu broileriannos teki vuosia sitten häneen lähtemättömän vaikutuksen ravintolassa. Sittemmin Joonas on kehitellyt reseptiä, ja siitä on tullut luottoannos, jota vieraat kehuvat.

Kuudennessa jaksossa vieraaksi saapuu tuusulalainen opettaja ja italialaisen ruoan ystävä Liisa Rikka. Hänen rakas reseptinsä on lasagne, jota hän on tehnyt 1980-luvulta asti – resepti on kadonnut jo kauan sitten, mutta sen Liisa muistaa jo ulkoa. Lasagne on Liisan miehen ja vanhimman pojan lempiruokaa, jota poika toivoo aina kotona käydessään.

Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa kuulet vinkkejä, joiden avulla voit valmistaa kotikeittiössä entistä parempaa ruokaa.
Kommentoi »