Hedelmäsalaatti on raikas päätös aterialle – tarjoile klassikkojälkkäri sellaisenaan tai kruunaa vaaleanpunaisella suklaavahdolla
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Hedelmäsalaatti on klasikkojälkiruoka, jota ei kannata unohtaa! Kokoa hedelmäsalaatti keltaisista hedelmistä ja viimeistele halutessasi juhlavaksi ruby-suklaavaahdolla. Sekä hedelmäsalaatin että vaahdon voi tehdä kätevästi valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja koota annokset juuri ennen h-hetkeä.
GL
KA
MU
3.7
Kuvat
Julkaistu 23.3.2021

Hedelmäsalaatti on raikas päätös aterialle – tarjoile klassikkojälkkäri sellaisenaan tai kruunaa vaaleanpunaisella suklaavahdolla
Reseptin ainekset (4 annosta)
Hedelmäsalaatti
- 2mangoa
- 4passiohedelmää
- 1 rsananaskirsikoita
- 2 rklvahvaa minttua
Ruby-suklaavaahto
- 2 dlvispikermaa
- 100 g ruby-suklaata
- (punaista geeliväriä)
Koristelu
- ruby-suklaata
- syötäviä kukkia
Hedelmäsalaatti valmistuu näin:
- Valmista ensin suklaavaahto. Kuumenna kerma kattilassa ja siirrä liedeltä sivuun. Paloittele suklaa kermaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä suklaaseos kulhoon ja jäähdytä jääkaapissa kylmäksi.
- Paloittele mango ja lusikoi passiohedelmistä sisus kulhoon. Irrota ananaskirsikoista lehdet ja lisää hedelmät salaattiin.
- Hienonna minttua mausteeksi. Lusikoi hedelmäsalaatti jälkiruokakulhoihin.
- Vaahdota kylmä suklaakerma ja lisää halutessasi pieni tippa geeliväriä. Pursota ruusukkeita hedelmäsalaatin päälle. Viimeistele jälkiruoat suklarouheella ja syötävillä kukilla.

Kookospannacotta passiohedelmällä – pääsiäisen helpoin jälkkäri
Kotivinkki

Makeaa ja raikasta! Pilko sesongin sitrukset väriä hehkuvaksi jälkkärisalaatiksi ja tarjoile toffeejogurtin kera
Kotivinkki

Mangosorbetti – hedelmän ja kookoksen taivaallinen yhdistelmä
Kotivinkki

Kakku kuin poutapilvi! Mango-passionpavlova lumoaa rapsakalla marengilla ja kuohkealla kermatäytteellä
Kotivinkki

Veriappelsiiniposset – jälkiruoka kuin taikatemppu
Maku

Superhelppo pääsiäisjälkkäri: mandariini-passionpossetit
Kotivinkki

”Sitruunarahka on lapsuuteni herkku, jota äitini teki aina keltaisessa kulhossa” – Anni Hautalan helppo jälkkäri on sametinpehmeä yhdistelmä kirpeää ja makeaa
Maku

Marinoitu hedelmäsalaatti
Kotivinkki