Kotivinkki

Hedelmäsalaatti on raikas päätös aterialle – tarjoile klassikkojälkkäri sellaisenaan tai kruunaa vaaleanpunaisella suklaavahdolla

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Hedelmäsalaatti on klasikkojälkiruoka, jota ei kannata unohtaa! Kokoa hedelmäsalaatti keltaisista hedelmistä ja viimeistele halutessasi juhlavaksi ruby-suklaavaahdolla. Sekä hedelmäsalaatin että vaahdon voi tehdä kätevästi valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja koota annokset juuri ennen h-hetkeä.
GL
KA
MU
3
0
Julkaistu: 23.3.2021


Ainekset (4 annosta)

Hedelmäsalaatti

  • 2mangoa
  • 4passiohedelmää
  • 1 rsananaskirsikoita
  • 2 rklvahvaa minttua

Ruby-suklaavaahto

  • 2 dlvispikermaa
  • 100 g ruby-suklaata
  • (punaista geeliväriä)

Koristelu

  • ruby-suklaata
  • syötäviä kukkia
Tulosta

Hedelmäsalaatti valmistuu näin:

  1. Valmista ensin suklaavaahto. Kuumenna kerma kattilassa ja siirrä liedeltä sivuun. Paloittele suklaa kermaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä suklaaseos kulhoon ja jäähdytä jääkaapissa kylmäksi.
  2. Paloittele mango ja lusikoi passiohedelmistä sisus kulhoon. Irrota ananaskirsikoista lehdet ja lisää hedelmät salaattiin.
  3. Hienonna minttua mausteeksi. Lusikoi hedelmäsalaatti jälkiruokakulhoihin.
  4. Vaahdota kylmä suklaakerma ja lisää halutessasi pieni tippa geeliväriä. Pursota ruusukkeita hedelmäsalaatin päälle. Viimeistele jälkiruoat suklarouheella ja syötävillä kukilla.
Kommentoi »