Maku

Hämähäkkikakku – halloweenin hauskin (ja tahmein) kakunkoriste on vaahtokarkkiseitti

2 h
4.25
0

Hämähäkkikakku on halloweenin varma puheenaihe ja menestysherkku. Maku-lehden lukijan Railin porkkanakakku saa ylleen vaahtokarkkiseitin, jonka tekemisessä saa kerrankin sotkea kunnolla. Kun haluat panostaa kakun koristeluun, tee kakun pinnalle hämähäkki mustasta sokerimassasta.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Porkkanakakku

  • 3–4porkkanaa ((4½ dl raastetta))
  • 3munaa
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 1½ dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tlkanelia
  • ¾ tlmuskottipähkinää
  • ½ tlvaniljajauhetta
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 dlturkkilaista jugurttia
  • 1limen kuori raasteena

Täyte ja kuorrutus

  • 95 gvoita
  • 3 dltomusokeria
  • 250 gmascarponea
  • ¾ dlkuohukermaa
  • ½ tlvaniljajauhetta
  • ½limen kuori raastettuna

Koristelu

  • 500 gmustaa sokeri- tai kaulintamassaa punaista sokerimassaa tai pari punaista nonparellia silmiin

Hämähäkinseitti

  • 8isoa valkoista vaahtokarkkia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Hämähäkkikakku leivotaan näin:

  1. Pingota irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti.
  2. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienolla terällä. Vatkaa munat ja sokerit kulhossa vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon parissa erässä siivilän läpi ja sekoita nuolijalla. Lisää porkkanaraaste, öljy ja jogurtti. Pese lime ja raasta kuori joukkoon.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
  5. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri varovasti. Lisää mascarpone, kerma ja vanilja sekä limen kuoriraaste. Vatkaa kuohkeaksi.
  6. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Levitä pohjille kolmannes täytteestä. Levitä loppu täyte tasaisesti kakun päälle ja reunoille.
  7. Siivilöi tomusokeria silikonialustan päälle tai pöydälle. Pehmitä sokerimassaa painelemalla, kunnes se notkistuu. Kauli massa pyöreäksi, hieman kakkua suuremmaksi ympyräksi. Nosta se käsin tai kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta ja leikkaa ylimääräinen massa alareunasta pois.
  8. Tee halutessasi massasta hämähäkki koristeeksi. Pyörittele kaksi erikokoista palloa. Isommasta tulee vartalo, pienemmästä pää. Muotoile palloja hiukan soikeammaksi ja yhdistä ne keskenään. Pyörittele massasta jalat hämähäkille. Tee punaisesta massasta silmät tai paina nonparellit silmiksi.
  9. Laita vaahtokarkit kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa 30–60 sekuntia, kunnes ne sulavat. Ota hieman jäähtyneestä vaahtokarkkiseoksesta osa käsiesi väliin ja venyttele sitä vetämällä käsiäsi erilleen ja taas takaisin, kunnes saat pitkähkön ”seittilangan”. Vedä seittilankaa kakun päälle eri suuntiin. Kun seittilanka loppuu, ota uusi erä vaahtokarkkia käsiesi väliin ja toista sama niin kauan, kunnes seittiä on tarpeeksi. Mikäli vaahtokarkit jäähtyvät liikaa, voit kuumentaa vaahtokarkkeja uudestaan. Nosta lopuksi hämähäkki kakun päälle.

Vinkki!

Älä peitä hämähäkkikakkua, vaan nosta se sellaisenaan jääkaappiin, jotta kakku ei kostu.

MITÄ PIDIT?
4.25