


Gulassi 15 minuutissa
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Tämä jauhelihasta tehty gulassi on arki-iltaan sopiva pikaversio perinneherkusta, jota haudutellaan pitkään.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
jauhelihaa
1 rkl
öljyä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
kuminaa
1 tl
suolaa
1 tl
timjamia
2 rkl
tomaattipyreetä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4
perunaa
1
bataatti
2
paprikaa
5 dl
lihalientä (kuutiosta)
persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
1 dl
smetanaa
1
pieni herkkukurkku
1. Ruskista jauheliha öljyssä padassa. Lisää paprikajauhe, kumina, suola, timjami ja tomaattipyree. Jatka paistamista muutama minuutti.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää jauhelihan joukkoon.
3. Kuori perunat ja bataatti. Leikkaa perunat, bataatti ja paprikat noin sentin kuutioiksi ja lisää pataan. Lisää joukkoon myös lihaliemi ja keitä pataa kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele valmiin gulassin pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
4. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita smetanaan. Tarjoile kastike gulassin kanssa.
Suosittelemme myös näitä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat