Kotivinkki

Gulassi 15 minuutissa

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Tämä jauhelihasta tehty gulassi on arki-iltaan sopiva pikaversio perinneherkusta, jota haudutellaan pitkään.
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gjauhelihaa
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlkuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 4perunaa
  • 1bataatti
  • 2paprikaa
  • 5 dllihalientä (kuutiosta)
  • persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

  • 1 dlsmetanaa
  • 1pieni herkkukurkku
Tulosta

1. Ruskista jauheliha öljyssä padassa. Lisää paprikajauhe, kumina, suola, timjami ja tomaattipyree. Jatka paistamista muutama minuutti.

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää jauhelihan joukkoon.

3. Kuori perunat ja bataatti. Leikkaa perunat, bataatti ja paprikat noin sentin kuutioiksi ja lisää pataan. Lisää joukkoon myös lihaliemi ja keitä pataa kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele valmiin gulassin pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.

4. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita smetanaan. Tarjoile kastike gulassin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »