Kotivinkki

Gulassi 15 minuutissa

15 min
0
0

Gulassi 15 minuutissa

Tämä jauhelihasta tehty gulassi on arki-iltaan sopiva pikaversio perinneherkusta, jota haudutellaan pitkään.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gjauhelihaa
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlkuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 4perunaa
  • 1bataatti
  • 2paprikaa
  • 5 dllihalientä (kuutiosta)
  • persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

  • 1 dlsmetanaa
  • 1pieni herkkukurkku

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Ruskista jauheliha öljyssä padassa. Lisää paprikajauhe, kumina, suola, timjami ja tomaattipyree. Jatka paistamista muutama minuutti.

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää jauhelihan joukkoon.

3. Kuori perunat ja bataatti. Leikkaa perunat, bataatti ja paprikat noin sentin kuutioiksi ja lisää pataan. Lisää joukkoon myös lihaliemi ja keitä pataa kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele valmiin gulassin pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.

4. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita smetanaan. Tarjoile kastike gulassin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä