Kotivinkki

Moussaka pannulla

15 min
5
0

Moussaka pannulla

Moussaka valmistetaan perinteisesti uunissa. Tämä versio perinteisestä munakoisopaistoksesta valmistuu pikana pannulla.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1munakoiso
  • 400 gkaritsan jauhelihaa (tai naudan paistijauhelihaa)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 4keitettyä perunaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • 1 tlsokeria
  • 1 prktomaattimurskaa (400 g)
  • ½ruukkua minttua
  • 200 gfetajuustoa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Leikkaa munakoiso sentin kokoisiksi kuutioiksi ja paahda niitä kuumalla, kuivalla paistinpannulla pari minuuttia. Siirrä kuutiot syrjään pannulta.

2. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä paistinpannulla. Kuutioi keitetyt perunat ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää perunat, sipulit, tomaattipyree ja mausteet pannulle ja anna paistua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

3. Lisää tomaattimurska ja munakoisokuutiot ja anna kiehahtaa.

4. Hienonna minttu ja murustele feta. Ripottele molemmat moussakan pinnalle. Tarjoile moussaka hyvän leivän kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä