


Gruusialainen kaalilaatikko
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Gruusialainen kaalilaatikko on täynnä mehevää makua! Suussa sulavan lopputuloksen takaavat smetana ja venäläiset suolakurkut.
Reseptin ainekset
6 annosta
Gruusialainen kaalilaatikko
1 ½ kg
keräkaalia
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2
sipulia (kuutioituna)
5
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 tl
savupaprikajauhetta
½ tl
cayennepippuria
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria (myllystä)
2 dl
venäläisiä suolakurkkuja (kuutioituna)
2 dl
lihalientä
140 g
tomaattipyrettä
240 g
smetanaa
175 g
emmental-juustoa (raastettuna)
1 rkl
voita uunivuoan voiteluun
Tarjoiluun
2 dl
puolukoita
Gruusialainen kaalilaatikko – ohje:
- Ruskista jauheliha paistinpannussa. Lisää kuutioitu sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Mausta savupaprikajauheella, cayennepippurilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Poista keräkaalista mahdolliset huonot uloimmat lehdet. Puolita keräkaali ja poista kanta. Leikkaa keräkaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
- Sekoita suikaloitu kaali, paistettu jauheliha ja kuutioidut suolakurkut hyvin keskenään.
- Voitele iso uunivuoka ja leivitä kaaliseos tasaisesti vuokaan.
- Sekoita lihaliemi, tomaattipyree ja smetana hyvin keskenään. Kaada seos uunivuokaan ja sekoita hyvin kaalinseoksen joukkoon.
- Paista uunissa 200 asteessa 30 minuutin ajan. Ripottele raastettu emmental gruusialaisen kaalilaatikon pinnalle ja paista kaalilaatikkoa vielä 30 min 200 asteessa. Peitä tarvittaessa uunivuoka foliolla jos pinta ruskistuu liikaa.
- Anna gruusialaisen kaalilaatikon jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile gruusialainen kaalilaatikko halutessasi puolukoiden kera.
Vinkki!
Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Ota talteen suosituin kaalilaatikko-ohjeemme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat