Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grr, miten mehevä porkkanatiikerikakku!

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kaipaatko perinteiseen tiikerikakkuun jotain uutta? Tämän villimmän tiikerin raidoissa hurmaakin porkkanaraaste.

24.9.2018
Reseptin ainekset
20 viipaletta
Porkkanatiikerikakku
250 g
voita (tai margariinia)
2 dl
sokeria
3
munaa
1–2
porkkanaa (hienona raasteena, yhteensä 2 dl)
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
vanilliinisokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
Tummat raidat
kakkutaikinasta
3 rkl
kaakaojauhetta
½ tl
kanelia
2 rkl
maitoa
Vuokaan
1–2 rkl
voita
2–3 rkl
korppujauhoja

Porkkanatiikerikakku – ohje:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten.
  2. Raasta porkkanat hienoksi ja yhdistä raaste seokseen. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita jauhoseos sokerimunavaahtoon tasaisesti.
  3. Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe, kaneli ja maito.
  4. Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen lusikalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.
  5. Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
  6. Anna porkkanatiikerikakun jäähtyä muutama minuutti ennen kuin kumoat kakun.
  7. Jäähdytä porkkanatiikerikakku hyvin ennen tarjoilua.

Vinkki!

Kurkkaa myös ikisuosittu perinteisen tiikerikakun ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt