Maku

Grr, miten mehevä porkkanatiikerikakku!

1 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h
Kaipaatko perinteiseen tiikerikakkuun jotain uutta? Tämän villimmän tiikerin raidoissa hurmaakin porkkanaraaste.
4.33
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Mika Rampa


Ainekset (20 viipaletta)

Porkkanatiikerikakku

  • 250 gvoita (tai margariinia)
  • 2 dlsokeria
  • 3munaa
  • 1–2porkkanaa (hienona raasteena, yhteensä 2 dl)
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvanilliinisokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa

Tummat raidat

  • kakkutaikinasta
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • ½ tlkanelia
  • 2 rklmaitoa

Vuokaan

  • 1–2 rklvoita
  • 2–3 rklkorppujauhoja
Tulosta

Porkkanatiikerikakku tehdään näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten.
  2. Raasta porkkanat hienoksi ja yhdistä raaste seokseen. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita jauhoseos sokerimunavaahtoon tasaisesti.
  3. Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe, kaneli ja maito.
  4. Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen lusikalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.
  5. Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
  6. Anna porkkanatiikerikakun jäähtyä muutama minuutti ennen kuin kumoat kakun.
  7. Jäähdytä porkkanatiikerikakku hyvin ennen tarjoilua.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!

MITÄ PIDIT?
4.33
Kommentoi »