4,3(14)
Grr, miten mehevä porkkanatiikerikakku!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Kaipaatko perinteiseen tiikerikakkuun jotain uutta? Tämän villimmän tiikerin raidoissa hurmaakin porkkanaraaste.
Julkaistu 24.9.2018
Maku
Reseptin ainekset 20 viipaletta
Porkkanatiikerikakku
250 gvoita (tai margariinia)
2 dlsokeria
3munaa
1–2porkkanaa (hienona raasteena, yhteensä 2 dl)
3 ½ dlvehnäjauhoja
1 tlvanilliinisokeria
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
Tummat raidat
kakkutaikinasta
3 rklkaakaojauhetta
½ tlkanelia
2 rklmaitoa
Vuokaan
1–2 rklvoita
2–3 rklkorppujauhoja

Porkkanatiikerikakku tehdään näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten.
  2. Raasta porkkanat hienoksi ja yhdistä raaste seokseen. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita jauhoseos sokerimunavaahtoon tasaisesti.
  3. Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe, kaneli ja maito.
  4. Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen lusikalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.
  5. Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
  6. Anna porkkanatiikerikakun jäähtyä muutama minuutti ennen kuin kumoat kakun.
  7. Jäähdytä porkkanatiikerikakku hyvin ennen tarjoilua.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen tiikerikakun resepti!

1 kommentti