Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillimustekalasalaatti portugalilaiseen tyyliin – ah, tämä salaatti kerää kehut!

9 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h 30 min

Portugalin toinen laita on pelkkää rantaa, joten siellä grillataan luonnollisesti paljon mereneläviä. Koto-Suomessa merten herkut saavat lisämakuja peltojen ja palstojen aarteista.

3.7.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
noin 1 kg
keitettyjä mustekalan lonkeroita (MSC, pakaste)
1 ps (400 g)
jättikatkaravun pyrstöjä (MSC, pakaste)
½ dl
oliiviöljyä
Salaatti
1 rs (500 g)
mansikoita
1 ps (250 g)
minipaprikoita
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
chili
1
sitruuna
1
tomaatti
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Grillimustekalasalaatti – ohje:

  1. Sulata pakasteet yön yli jääkaapissa. Valuta ja kuivaa mustekalat sekä katkaravut ja pane ne kulhoon. Lisää öljy.
  2. Puolita mansikat. Huuhtele ja viipaloi paprikat. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna chili.
  3. Purista sitruunan mehu kulhoon. Halkaise tomaatti. Raasta puolikkaat raastimen isolla terällä sitruunanmehun sekaan (jätä kuori käyttämättä). Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne kulhoon. Lisää tomaattien öljy, suola ja pippuri. Sekoita mansikat ja kasvikset joukkoon. Anna maustua 30 minuuttia.
  4. Kuumenna grilli tai valmista hiillos. Pane mustekalat ja katkat grilliritilälle tai -parilalle. Kypsennä käännellen niin, että ne hieman paahtuvat. Leikkaa mustekalat 2 cm:n paloiksi. Lisää merenelävät salaattiin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt