Maku

Tänä kesänä salaattikin valmistuu grillissä! Grillifeta-parsasalaatti koukuttaa paahdetun parsan ja pehmeän fetan yhdistelmällä

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Nyt grillataan trendikkäästi kasviksia! Grillatun fetajuuston ja parsan yhdistelmä on suorastaan koukuttava. Grillifeta-parsasalaatti toimii niin pääruokana, lisukkeena kuin pikkusyötävänä. Sinappinen kastike viimeistelee kokonaisuuden.
GL
MA
KA
0
0
Julkaistu: 1.6.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gparsaa
  • 2cosmopolitan- tai romaine-salaattia
  • 200 gfetajuustoa
  • ½ rku minttua

Kastike

  • 4 rkloliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 2 tlkokojyvädijonsinappia
  • 2 tlsokeria tai hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi

  • rypsiöljyä
Tulosta

Grillifeta-parsasalaatti valmistuu näin:

  1. Leikkaa tai napsauta parsoista puumainen tyviosa pois. Kuori paksummat parsat kevyesti.
  2. Levitä parsat foliovuokaan. Laita fetapala parsojen päälle.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta puolet kastikkeesta parsojen ja fetan päälle.
  4. Kypsennä parsoja ja fetaa grillissä 10–15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä.
  5. Halkaise salaatit pitkittäin ja sivele ne öljyllä. Grillaa salaatit nopeasti kuumassa grillissä molemmin puolin.
  6. Laita salaatit vadille ja asettele päälle parsat ja fetajuusto. Valuta päälle loput kastikkeesta. Viimeistele mintunlehdillä.

Vinkki!

Voit kypsentää parsat ja fetan myös 200-asteisessa uunissa, noin 20–30 minuuttia, ja paahtaa salaatit parilapannulla.
Kommentoi »