


Aromikas ripote
Gremolata – raikas italialainen mausteseos valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta
10 min
Gremolata on italialaisesta keittiöstä tuttu yrttinen ja sitruksinen mausteseos, johon tarvitset tuoretta persiljaa, valkosipulia ja sitruunan kuorta. Perinteisesti sitä on käytetty milanolaisen naudan potkasta valmistettavan osso buco -pataruoan lisukkeena. Gremolata sopii mainiosti myös muiden liha-, kala- ja kasvisruokien maustamiseen.
Reseptin ainekset
1 annos
3–4
valkosipulinkynttä
½ rku
persiljaa hienonnettuna
1
sitruunan raastettu kuori
Gremolata – ohje:
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Yhdistä valkosipulit, persilja ja sitruunankuoriraaste.
- Voit halutessasi maustaa gremolatan vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Vinkki!
Voit lisätä valmiin mausteseoksen joukkoon hieman oliivi- tai rypsiöljyä. Näin saat gremolatasta kastikemaisen lisukkeen, joka sopii mainiosti kalan ja pastan päälle makua antamaan tai marinadiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat