Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Aromikas ripote

Gremolata – raikas italialainen mausteseos valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta

10 min

Gremolata on italialaisesta keittiöstä tuttu yrttinen ja sitruksinen mausteseos, johon tarvitset tuoretta persiljaa, valkosipulia ja sitruunan kuorta. Perinteisesti sitä on käytetty milanolaisen naudan potkasta valmistettavan osso buco -pataruoan lisukkeena. Gremolata sopii mainiosti myös muiden liha-, kala- ja kasvisruokien maustamiseen.

4.11.2024
Reseptin ainekset
1 annos
3–4
valkosipulinkynttä
½ rku
persiljaa hienonnettuna
1
sitruunan raastettu kuori

Gremolata – ohje:

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Yhdistä valkosipulit, persilja ja sitruunankuoriraaste.
  3. Voit halutessasi maustaa gremolatan vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Vinkki!

Voit lisätä valmiin mausteseoksen joukkoon hieman oliivi- tai rypsiöljyä. Näin saat gremolatasta kastikemaisen lisukkeen, joka sopii mainiosti kalan ja pastan päälle makua antamaan tai marinadiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt