


Graavikalaquesadillat – tortillojen tulinen täyte valmistuu joulukalojen rippeistä
20 min
Näitä ei uskoisi joulupöydän antimiksi! Lusikoi tortillalätyn sisään graavi- ja savukaloista sekoitettua tulista tahnaa ja paista pannulla rapsakaksi. Jos savukalaa ei jäänyt yli, jätä se pois ja lisää hieman graavikalan määrää.
Reseptin ainekset
8 kpl
noin 150 g
graavikalaa
noin 50 g
savukalaa
1
limen mehu
1
valkosipulinkynsi
½ rku
korianteria
4 rkl
chitpole-kastiketta (tai muuta chilikastiketta)
Lisäksi
1 pkt (8 kpl/320 g)
vehnätortilloja
2
avokadoa
1–2
jalopenoa tai noin 1 dl säilöttyjä jalopenoviipaleita
150 g
cheddarjuustoa raasteena
Graavikalaquesadillat – ohje:
- Hienonna kalat tahnamaiseksi veitsellä tai sauvasekoittimella. Siirrä kulhoon ja purista joukkoon limen mehu.
- Kuori ja raasta valkosipuli. Hienonna korianteri. Lisää valkosipuli ja korianteri kalatahnaan. Mausta chilikastikkeella.
- Aseta tortillat työalustalle. Halkaise avokadot, poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha tortilloille. Muussaa avokadoa haarukalla pehmeämmäksi. Leikkaa jalapenot viipaleiksi.
- Jaa kalatahna letuille, lisää jalapenoja ja juustoraastetta. Taita tortillan toinen puoli täytteiden päälle puolikuuksi.
- Paista graavikalaquesadillat isolla paistinpannulla, pari minuuttia per puoli niin, että pinta ruskistuu, täyte lämpenee ja juusto sulaa. Tarjoa halutessasi guacamolen kanssa.
Vinkki!
Resepti on gluteeniton, kun korvaat vehnätortillat gluteenittomilla tortilloilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat