Gluteenittomat sämpylät

1 h 5 min
4.1
84

Gluteenittomat sämpylät

GL
LA
MU
84
4.1
Haaveissa kuohkeat ja pehmeät gluteenittomat sämpylät? Gluteenittomien sämpylöiden resepti on maukas ja helposti muunneltava. Kokeile tätä supersuosittua sämpyläreseptiä ja ihastu!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 25 ghiivaa
  • 4 dlvettä
  • 1 rklpsylliumia
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 50 gjuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dltattarijauhoja
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja kaurahiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon suola, sokeri, rasva ja juustoraaste.

Lisää jauhot pienissä erissä samalla sähkövatkaimen taikinakouluilla sekoittaen.

Öljyä kätesi ja pyörittele taikinasta sämpylät.

Kohota gluteenittomat sämpylät leivinpaperoidulla pellillä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Gluteenittomat hiivataikinat kestävät vain yhden kohotuksen, joten kohota ne leivonnaisina, ei taikinana.

Paista gluteenittomia sämpylöitä 225 asteessa 10 minuuttia.

Vinkki!

  • Sähkövatkain on hyvä apu tarttuvaisten taikinoiden sekoittamisessa.
  • Myös leipäkone on näppärä gluteenittomien leipien leivonnassa. Käytä lyhyttä paisto-ohjelmaa ja huolehdi puhtaudesta, sillä koneissa ei saa olla vehnäjauhojäämiä.
  • Jauha kuivahtaneet gluteenittomat leivät korppujauhoiksi.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä