Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteenittomat sämpylät – luotto-ohje pehmeisiin ja meheviin lämpimäisiin

1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min

Gluteenittomat sämpylät valmistuvat näppärästi, kun taikinaa sekoittaa sähkövatkaimella. Gluteenittomien sämpylöiden reseptiä voi helposti soveltaa lisäämällä taikinaan vaikkapa porkkanaraastetta. Nappaa ohje talteen!

17.5.2010
Reseptin ainekset
16 kpl
Gluteenittomat sämpylät
25 g
hiivaa
4 dl
vettä
1 rkl
psylliumia
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
¼ tl
suolaa
½ rkl
sokeria
½ dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
50 g
juustoa (raastettuna)
½ dl
tattarijauhoja
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta

Gluteenittomat sämpylät – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja kaurahiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon suola, sokeri, rasva ja juustoraaste.
  3. Lisää jauhot pienissä erissä samalla sähkövatkaimen taikinakouluilla sekoittaen.
  4. Öljyä kätesi ja pyörittele taikinasta sämpylät.
  5. Kohota gluteenittomat sämpylät leivinpaperoidulla pellillä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Gluteenittomat hiivataikinat kestävät vain yhden kohotuksen, joten kohota ne leivonnaisina, ei taikinana.
  6. Paista gluteenittomia sämpylöitä 225 asteessa 10 minuuttia.

Vinkit!

  • Sähkövatkain on hyvä apu tarttuvaisten taikinoiden sekoittamisessa.
  • Myös leipäkone on näppärä gluteenittomien leipien leivonnassa. Käytä lyhyttä paisto-ohjelmaa ja huolehdi puhtaudesta, sillä koneissa ei saa olla vehnäjauhojäämiä.
  • Jauha kuivahtaneet gluteenittomat leivät korppujauhoiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt