Gluteenittomat mokkapalat

4.2
0

Gluteenittomat mokkapalat

GL
0
4.2
Kaikenikäisten ikisuosikki mokkapalat onnistuvat hyvin myös ilman gluteenia! Gluteenittomien mokkapalojen täyteläinen kahvikuorrutus viimeistellään rouhituilla pistaasipähkinöillä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 175 gvoita
  • 4 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 3 dlfariinisokeria
  • 3 dltattarijauhoja
  • 2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 200 gkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)

Kuorrutus

  • 75 gvoita
  • 3/4 dlkahvijuomaa (vahvaa)
  • 6 dltomusokeria
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 tlkardemummaa

Koristeluun

  • 50 gpistaaseja (rouhittuna)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sulata rasva. Siirrä odottamaan.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet.

Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, jäähtynyttä rasvasulaa ja kermaviiliä. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Vuoraa reunallinen uunipelti (noin 33 cm x 35 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina uunipellille ja tasoita pinta.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta mokkapaloja liian kuiviksi. Jäähdytä.

Valmista kuorrutus. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Lisää tomu-sokeri, kaakaojauhe ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrutus heti jäähtyneen gluteenittoman mokkapalalevyn päälle. Tasoita pinta veitsellä. Ripottele päälle rouhitut pistaasit.

Anna kuorrutuksen jähmettyä. Leikkaa gluteenittomat mokkapalat neliöiksi tai vinosuunnikkaiksi.

Vinkki!

  • Voit korvata pistaasit pähkinä- tai mantelirouheella tai gluteenittomilla koristerakeilla.
  • Voit leipoa mokkapalat jo tarjoilua edeltävänä päivänä, kuorruttaa ja säilyttää pellillisen tiiviisti kelmulla peitettynä. Kuorrutus pitää mokkapalat mehevinä.   
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä