


Gluteenittomat mokkapalat – mehevät ja herkulliset suosikkileivonnaiset
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Gluteenittomat mokkapalat leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta. Viimeisen silauksen herkkupalat saavat kahvikuorrutuksesta ja päälle rouhituista pistaasipähkinöistä.
Reseptin ainekset
30 palaa
Gluteenittomat mokkapalat
175 g
voita
4 kpl
munaa (huoneenlämpöistä)
3 dl
fariinisokeria
3 dl
tattarijauhoja
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
200 g
kermaviiliä (rasvaa 10–12 %, vähälaktoosinen)
Kuorrutus
75 g
voita
3/4 dl
kahvijuomaa (vahvaa)
6 dl
tomusokeria
1/2 dl
kaakaojauhetta
1/2 tl
kardemummaa
Koristeluun
50 g
pistaaseja (rouhittuna)
Gluteenittomat mokkapalat – ohje:
- Sulata rasva. Siirrä odottamaan.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet.
- Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, jäähtynyttä rasvasulaa ja kermaviiliä. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
- Vuoraa reunallinen uunipelti (noin 33 cm × 35 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina uunipellille ja tasoita pinta.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta mokkapaloja liian kuiviksi. Jäähdytä.
- Valmista kuorrutus. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Lisää tomu-sokeri, kaakaojauhe ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrutus heti jäähtyneen gluteenittoman mokkapalalevyn päälle. Tasoita pinta veitsellä. Ripottele päälle rouhitut pistaasit.
- Anna kuorrutuksen jähmettyä. Leikkaa gluteenittomat mokkapalat neliöiksi tai vinosuunnikkaiksi.
Vinkit!
- Voit korvata pistaasit pähkinä- tai mantelirouheella tai gluteenittomilla koristerakeilla.
- Voit leipoa mokkapalat jo tarjoilua edeltävänä päivänä, kuorruttaa ja säilyttää pellillisen tiiviisti kelmulla peitettynä. Kuorrutus pitää mokkapalat mehevinä.
- Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa suosittujen, huippuherkullisten mokkapalojemme ohje täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat