Gluteenittomat mokkapalat – mehevät ja herkulliset suosikkileivonnaiset
Gluteeniton
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Gluteenittomat mokkapalat leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta. Viimeisen silauksen herkkupalat saavat kahvikuorrutuksesta ja päälle rouhituista pistaasipähkinöistä.
Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, jäähtynyttä rasvasulaa ja kermaviiliä. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
Vuoraa reunallinen uunipelti (noin 33 cm x 35 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina uunipellille ja tasoita pinta.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta mokkapaloja liian kuiviksi. Jäähdytä.
Valmista kuorrutus. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Lisää tomu-sokeri, kaakaojauhe ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrutus heti jäähtyneen gluteenittoman mokkapalalevyn päälle. Tasoita pinta veitsellä. Ripottele päälle rouhitut pistaasit.
Anna kuorrutuksen jähmettyä. Leikkaa gluteenittomat mokkapalat neliöiksi tai vinosuunnikkaiksi.
Vinkki!
Voit korvata pistaasit pähkinä- tai mantelirouheella tai gluteenittomilla koristerakeilla.
Voit leipoa mokkapalat jo tarjoilua edeltävänä päivänä, kuorruttaa ja säilyttää pellillisen tiiviisti kelmulla peitettynä. Kuorrutus pitää mokkapalat mehevinä.