


Gluteeniton suklaakakku
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Gluteeniton suklaakakku on pinnalta rapsakka mutta sisältä juuri sopivan kostea. Gluteenittomien korppujauhojen sijaan vuoan reunoille voi ripotella mantelijauhetta tai hienoa sokeria.
Reseptin ainekset
8–10 palaa
4
munaa
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
5 dl
mantelijauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
100 g
tummaa suklaata
Vuokaan ja viimeistelyyn
1 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
sokeria tai mantelijauhetta
1 rkl
tomusokeria
pehmeää kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä tarjoiluun
Gluteeniton suklaakakku – ohje:
- Pingota irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ja ripottele sokeria tai mantelijauhetta vuoan reunoille.
- Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä mantelijauhe, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Raasta suklaa. Kääntele kaikki kakun aineet varoen tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa 40–45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä aavistuksen pehmeäksi. Anna kakun jäähtyä noin tunti ennen irrottamista vuoasta.
- Siirrä kakku tarjoiluvadille ja siivilöi tomusokeria pinnalle. Tarjoa gluteenittoman suklaakakun kanssa vaniljajäätelöä tai pehmeäksi vatkattua kermavaahtoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat