4,7(9)
Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla
Gluteeniton
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Gluteenittomassa mustikkapiirakassa herkut: mantelinen pohja, lemon curd- mascarponetäyte ja marjaa. Lopputulos on mehevä ja herkullinen.
Reseptin ainekset
10 annosta
4 dlmantelijauhoja
2 dlperunajauhoja
1 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
1 tlvaniljasokeria
130 gsulatettua voita
120 gsmetanaa
1 kplkananmunaa
Täyte
200 gmascarponejuustoa
1 kplkananmunaa
100 gvalkosuklaata
3 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
1,5 dlmustikoita

Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla – ohje:

  1. Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe sekä sooda. Lisää joukkoon smetana, kananmuna ja sulatettu jäähdytetty voi.
  2. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Taikina on aika pehmeää, mutta hyvin jauhotetuilla käsillä levitys onnistuu helposti.
  3. Valmista täyte sekoittamalla mascarponen joukkoon kananmuna sekä lemon curd ja sulatettu jäähdytetty suklaa. Lisää hiukan sokeria jos tarvetta.
  4. Levitä tai lusikoi täyte piirakkapohjan päälle reunoille saakka. Ripottele täytteen päälle sinne tänne mustikoita.
  5. Paista piirakkaa alatasolla uunissa 180 asteessa puolisen tuntia. Paistamisen keskivaiheilla peitä piirakka foliolla, jottei se tummu liikaa.
  6. Hyvin jäähtyneen piirakan voi koristella marengeilla tai kermavaahdolla.
4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.