Maku

Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Gluteenittomassa mustikkapiirakassa herkut: mantelinen pohja, lemon curd- mascarponetäyte ja marjaa. Lopputulos on mehevä ja herkullinen.
GL
KA
4.7
4
Julkaistu: 20.1.2015


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 4 dlmantelijauhoja
  • 2 dlperunajauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 130 gsulatettua voita
  • 120 gsmetanaa
  • 1 kplkananmunaa

Täyte

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 1 kplkananmunaa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 3 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1,5 dlmustikoita
Tulosta

Gluteeniton mustikkapiirakka – ohje:

  1. Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe sekä sooda. Lisää joukkoon smetana, kananmuna ja sulatettu jäähdytetty voi.
  2. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Taikina on aika pehmeää, mutta hyvin jauhotetuilla käsillä levitys onnistuu helposti.
  3. Valmista täyte sekoittamalla mascarponen joukkoon kananmuna sekä lemon curd ja sulatettu jäähdytetty suklaa. Lisää hiukan sokeria jos tarvetta.
  4. Levitä tai lusikoi täyte piirakkapohjan päälle reunoille saakka. Ripottele täytteen päälle sinne tänne mustikoita.
  5. Paista piirakkaa alatasolla uunissa 180 asteessa puolisen tuntia. Paistamisen keskivaiheilla peitä piirakka foliolla, jottei se tummu liikaa.
  6. Hyvin jäähtyneen mustikkapiirakan voi koristella marengeilla tai kermavaahdolla.
4 kommenttia