


Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Gluteenittomassa mustikkapiirakassa herkut: mantelinen pohja, lemon curd- mascarponetäyte ja marjaa. Lopputulos on mehevä ja herkullinen.
Reseptin ainekset
10 annosta
4 dl
mantelijauhoja
2 dl
perunajauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
130 g
sulatettua voita
120 g
smetanaa
1 kpl
kananmunaa
Täyte
200 g
mascarponejuustoa
1 kpl
kananmunaa
100 g
valkosuklaata
3 rkl
sitruunatahnaa (lemon curd)
1,5 dl
mustikoita
Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla – ohje:
- Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe sekä sooda. Lisää joukkoon smetana, kananmuna ja sulatettu jäähdytetty voi.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Taikina on aika pehmeää, mutta hyvin jauhotetuilla käsillä levitys onnistuu helposti.
- Valmista täyte sekoittamalla mascarponen joukkoon kananmuna sekä lemon curd ja sulatettu jäähdytetty suklaa. Lisää hiukan sokeria jos tarvetta.
- Levitä tai lusikoi täyte piirakkapohjan päälle reunoille saakka. Ripottele täytteen päälle sinne tänne mustikoita.
- Paista piirakkaa alatasolla uunissa 180 asteessa puolisen tuntia. Paistamisen keskivaiheilla peitä piirakka foliolla, jottei se tummu liikaa.
- Hyvin jäähtyneen piirakan voi koristella marengeilla tai kermavaahdolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat