Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minGluteenittomassa mustikkapiirakassa herkut: mantelinen pohja, lemon curd- mascarponetäyte ja marjaa. Lopputulos on mehevä ja herkullinen.
GL
KA
4.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.1.2015

Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 4 dlmantelijauhoja
- 2 dlperunajauhoja
- 1 dlsokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlruokasoodaa
- 1 tlvaniljasokeria
- 130 gsulatettua voita
- 120 gsmetanaa
- 1 kplkananmunaa
Täyte
- 200 gmascarponejuustoa
- 1 kplkananmunaa
- 100 gvalkosuklaata
- 3 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
- 1,5 dlmustikoita
Gluteeniton mustikkapiirakka – ohje:
- Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe sekä sooda. Lisää joukkoon smetana, kananmuna ja sulatettu jäähdytetty voi.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Taikina on aika pehmeää, mutta hyvin jauhotetuilla käsillä levitys onnistuu helposti.
- Valmista täyte sekoittamalla mascarponen joukkoon kananmuna sekä lemon curd ja sulatettu jäähdytetty suklaa. Lisää hiukan sokeria jos tarvetta.
- Levitä tai lusikoi täyte piirakkapohjan päälle reunoille saakka. Ripottele täytteen päälle sinne tänne mustikoita.
- Paista piirakkaa alatasolla uunissa 180 asteessa puolisen tuntia. Paistamisen keskivaiheilla peitä piirakka foliolla, jottei se tummu liikaa.
- Hyvin jäähtyneen mustikkapiirakan voi koristella marengeilla tai kermavaahdolla.