Maku

Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla

45 min
5
4

Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla

Tässä gluteenittomassa piirakassa on kaikki herkut: mantelinen pohja, lemon curd- mascarponetäyte ja mustikoita. Mehevä sekä herkullinen.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 dlmantelijauhoja
  • 2 dlperunajauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 130 gsulatettua voita
  • 120 gsmetanaa
  • 1 kplkananmunaa

Täyte

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 1 kplkananmunaa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 3 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1,5 dlmustikoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoitetaan jauhot, sokerit, leivinjauhe sekä sooda. Lisätään joukkoon smetana, kananmuna ja sulatettu jäähdytetty voi. Sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi ja levitetään voidellun piirakkavuoan pohjalle. Taikina on aika pehmeää, mutta hyvin jauhotetuilla käsillä levitys onnistuu helposti. Valmistetaan täyte sekoittamalla mascarponen joukkoon kananmuna sekä lemon curd ja sulatettu jäähdytetty suklaa. Lisätään hiukan sokeria jos tarvetta. Täyte levitetään/lusikoidaan piirakkapohjan päälle reunoille saakka. Täytteen päälle ripotellaan sinne tänne mustikoita ja paistetaan piirakkaa alatasolla uunissa 180 asteessa puolisen tuntia. Paistamisen keskivaiheilla peitetään piirakka foliolla, jottei se tummu liikaa. Hyvin jäähtyneen piirakan voi koristella marengeilla tai kermavaahdolla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä