Maku

Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla

45 min
5
4

Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla

GL
4
5
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos
Tässä gluteenittomassa piirakassa on kaikki herkut: mantelinen pohja, lemon curd- mascarponetäyte ja mustikoita. Lopputulos on mehevä ja herkullinen.

Ainekset (10 annosta)

  • 4 dlmantelijauhoja
  • 2 dlperunajauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 130 gsulatettua voita
  • 120 gsmetanaa
  • 1 kplkananmunaa

Täyte

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 1 kplkananmunaa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 3 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1,5 dlmustikoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe sekä sooda. Lisää joukkoon smetana, kananmuna ja sulatettu jäähdytetty voi.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Taikina on aika pehmeää, mutta hyvin jauhotetuilla käsillä levitys onnistuu helposti.

Valmista täyte sekoittamalla mascarponen joukkoon kananmuna sekä lemon curd ja sulatettu jäähdytetty suklaa. Lisää hiukan sokeria jos tarvetta.

Levitä tai lusikoi täyte piirakkapohjan päälle reunoille saakka. Ripottele täytteen päälle sinne tänne mustikoita.

Paista piirakkaa alatasolla uunissa 180 asteessa puolisen tuntia. Paistamisen keskivaiheilla peitä piirakka foliolla, jottei se tummu liikaa.

Hyvin jäähtyneen piirakan voi koristella marengeilla tai kermavaahdolla.

MITÄ PIDIT?
5