Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Gluteenittomassa mustikkapiirakassa herkut: mantelinen pohja, lemon curd- mascarponetäyte ja marjaa. Lopputulos on mehevä ja herkullinen.

Reseptin ainekset
10 annosta
4 dl
mantelijauhoja
2 dl
perunajauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
130 g
sulatettua voita
120 g
smetanaa
1 kpl
kananmunaa
Täyte
200 g
mascarponejuustoa
1 kpl
kananmunaa
100 g
valkosuklaata
3 rkl
sitruunatahnaa (lemon curd)
1,5 dl
mustikoita

Gluteeniton mustikkapiirakka mantelipohjalla – ohje:

  1. Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe sekä sooda. Lisää joukkoon smetana, kananmuna ja sulatettu jäähdytetty voi.
  2. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Taikina on aika pehmeää, mutta hyvin jauhotetuilla käsillä levitys onnistuu helposti.
  3. Valmista täyte sekoittamalla mascarponen joukkoon kananmuna sekä lemon curd ja sulatettu jäähdytetty suklaa. Lisää hiukan sokeria jos tarvetta.
  4. Levitä tai lusikoi täyte piirakkapohjan päälle reunoille saakka. Ripottele täytteen päälle sinne tänne mustikoita.
  5. Paista piirakkaa alatasolla uunissa 180 asteessa puolisen tuntia. Paistamisen keskivaiheilla peitä piirakka foliolla, jottei se tummu liikaa.
  6. Hyvin jäähtyneen piirakan voi koristella marengeilla tai kermavaahdolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt