


Gluteeniton mansikkabrita
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Kurkkaa vaihekuvallinen britakakun ohje, jolla onnistut takuuvarmasti! Gluteeniton britakakku hurmaa kaikenikäiset kesäjuhlien vieraat taivaallisella maullaan.
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
150 g
voita (pehmeää)
1 1/2 dl
sokeria (kookospalmusokeria)
4
keltuaista (M-kokoisen munan)
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 dl
ruokakermaa (tai kermaa)
Marenki
4
valkuaista (M-kokoisen munan, huoneenlämpöistä)
2 dl
sokeria (erikoishienoa, Siro)
1 dl
mantelilastuja
Täyte
2 dl
kuohukermaa
200 g
maitorahkaa (vaniljan tai sitruunan makuista)
1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
10 dl
mansikoita (tuoreita)
Lisäksi
tuoretta minttua tai laventelia, mansikan kukkia ja lehtiä
Gluteeniton mansikkabrita – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten.
- Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa, puhtailla vatkaimilla kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Levitä marenkikerros puhtaalla nuolijalla taikinakerroksen päälle. Ripottele päälle mantelilastut.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
- Anna britakakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
- Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Nosta alimmainen kerros vadille marenkipuoli ylöspäin.
- 10Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit.
- 11Perkaa ja viipaloi mansikat. Levitä puolet täytteestä ja puolet mansikoista britapohjalle.
- 12Nosta päälle toinen britapohja (jos teet kolme kerrosta, säästä täytettä myös sille) ja loput täytteestä.
- 13Koristele mansikoilla ja yrteillä.
- 14Tarjoa gluteenitin mansikkabrita mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen.
Vinkit!
- Pohjan voi hyvin leipoa edellisenä päivänä, mutta täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.
- Katso myös suosittu perinteisen britakakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
