Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton mansikkabrita

1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min

Kurkkaa vaihekuvallinen britakakun ohje, jolla onnistut takuuvarmasti! Gluteeniton britakakku hurmaa kaikenikäiset kesäjuhlien vieraat taivaallisella maullaan. 

20.9.2016
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
150 g
voita (pehmeää)
1 1/2 dl
sokeria (kookospalmusokeria)
4
keltuaista (M-kokoisen munan)
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 dl
ruokakermaa (tai kermaa)
Marenki
4
valkuaista (M-kokoisen munan, huoneenlämpöistä)
2 dl
sokeria (erikoishienoa, Siro)
1 dl
mantelilastuja
Täyte
2 dl
kuohukermaa
200 g
maitorahkaa (vaniljan tai sitruunan makuista)
1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
10 dl
mansikoita (tuoreita)
Lisäksi
tuoretta minttua tai laventelia, mansikan kukkia ja lehtiä

Gluteeniton mansikkabrita – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten.
  3. Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  5. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa, puhtailla vatkaimilla kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  6. Levitä marenkikerros puhtaalla nuolijalla taikinakerroksen päälle. Ripottele päälle mantelilastut.
  7. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
  8. Anna britakakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
  9. Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Nosta alimmainen kerros vadille marenkipuoli ylöspäin.
  10. 10
    Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit.
  11. 11
    Perkaa ja viipaloi mansikat. Levitä puolet täytteestä ja puolet mansikoista britapohjalle.
  12. 12
    Nosta päälle toinen britapohja (jos teet kolme kerrosta, säästä täytettä myös sille) ja loput täytteestä.
  13. 13
    Koristele mansikoilla ja yrteillä.
  14. 14
    Tarjoa gluteenitin mansikkabrita mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen.

Vinkit!

  • Pohjan voi hyvin leipoa edellisenä päivänä, mutta täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua. 
  • Katso myös suosittu perinteisen britakakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt