3,6(33)
Gluteeniton mansikkabrita
Gluteeniton
Kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Kurkkaa vaihekuvallinen britakakun ohje, jolla onnistut takuuvarmasti! Gluteeniton britakakku hurmaa kaikenikäiset kesäjuhlien vieraat taivaallisella maullaan. 
19.9.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
150 gvoita (pehmeää)
1 1/2 dlsokeria (kookospalmusokeria)
4keltuaista (M-kokoisen munan)
2 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 dlruokakermaa (tai kermaa)
Marenki
4valkuaista (M-kokoisen munan, huoneenlämpöistä)
2 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)
1 dlmantelilastuja
Täyte
2 dlkuohukermaa
200 gmaitorahkaa (vaniljan tai sitruunan makuista)
1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
10 dlmansikoita (tuoreita)
Lisäksi
tuoretta minttua tai laventelia, mansikan kukkia ja lehtiä

Gluteeniton mansikkabrita – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten.
  3. Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  5. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa, puhtailla vatkaimilla kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  6. Levitä marenkikerros puhtaalla nuolijalla taikinakerroksen päälle. Ripottele päälle mantelilastut.
  7. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
  8. Anna britakakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
  9. Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Nosta alimmainen kerros vadille marenkipuoli ylöspäin.
  10. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit.
  11. Perkaa ja viipaloi mansikat. Levitä puolet täytteestä ja puolet mansikoista britapohjalle.
  12. Nosta päälle toinen britapohja (jos teet kolme kerrosta, säästä täytettä myös sille) ja loput täytteestä.
  13. Koristele mansikoilla ja yrteillä.
  14. Tarjoa gluteenitin mansikkabrita mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen.

Pohjan voi hyvin leipoa edellisenä päivänä, mutta täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua. 

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi.
Vaihe 2
Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten
Vaihe 3
Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe.
Vaihe 4
Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Vaihe 5
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
Vaihe 6
Vatkaa valkuaiset puhtailla välineillä kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja edelleen vatkaten.
Vaihe 7
Levitä marenki puhtaalla nuolijalla taikinan päälle
Vaihe 8
Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 30 minuuttia 175 asteessa. Jäähdytä.
Vaihe 9
Puolita pohja ja täytä kermarahkalla ja mansikoilla juuri ennen tarjoilua.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo