Gluteeniton mansikkabrita

1 h 15 min
4.3
0

Gluteeniton mansikkabrita

GL
0
4.3
Kurkkaa vaihekuvallinen britakakun ohje, jolla onnistut takuuvarmasti! Gluteeniton britakakku hurmaa kaikenikäiset kesäjuhlien vieraat taivaallisella maullaan. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 1 1/2 dlsokeria (kookospalmusokeria)
  • 4 kplkeltuaista (M-kokoisen munan)
  • 2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlruokakermaa (tai kermaa)

Marenki

  • 4 kplvalkuaista (M-kokoisen munan, huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)
  • 1 dlmantelilastuja

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gmaitorahkaa (vaniljan tai sitruunan makuista)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 10 dlmansikoita (tuoreita)

Lisäksi

  • tuoretta minttua tai laventelia, mansikan kukkia ja lehtiä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Valmista gluteeniton mansikkabrita näin:

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.

Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten.

Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa, puhtailla vatkaimilla kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenkikerros puhtaalla nuolijalla taikinakerroksen päälle. Ripottele päälle mantelilastut.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.

Anna britakakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Nosta alimmainen kerros vadille marenkipuoli ylöspäin.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit.

Perkaa ja viipaloi mansikat. Levitä puolet täytteestä ja puolet mansikoista britapohjalle.

Nosta päälle toinen britapohja (jos teet kolme kerrosta, säästä täytettä myös sille) ja loput täytteestä.

Koristele mansikoilla ja yrteillä.

Tarjoa gluteenitin mansikkabrita mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen.

Vinkki!

Pohjan voi hyvin leipoa edellisenä päivänä, mutta täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua. 

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä