


Gluteeniton mämmi – perinteinen pääsiäisherkku, joka sopii kaikille
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Gluteeniton mämmi haastaa perinteisen version mehevyydellään ja maukkaudellaan. Gluteenittomassa mämmissä ruismaltaat vaihdetaan perunaan ja ruisjauhot tattariin. Luumumarmeladista saadaan pääsiäisherkkuun juuri sopivan makea maku ja mämmin tuttu väri.
Reseptin ainekset
10 annosta
Gluteeniton mämmi
250 g
perunaa tai bataattia (keitettynä ja soseutettuna)
300 g
luumumarmeladia
8-10 dl
vettä
2 dl
tattarijauhoja
2 dl
tummaa siirappia
2-3 tl
pomeranssinkuorta
1 1/2 tl
suolaa
Gluteeniton mämmi valmistuu helposti näin:
- Pese ja kuori perunat tai bataatti. Keitä perunat kypsiksi, noin 20 minuuttia. Soseuta perunat sähkövatkaimella.
- Sekoita joukkoon muut ainekset. Käytä ensin osa vedestä ja lisää tarvittaessa. Massan kuuluu olla melko löysää.
- Kaada massa uuni- tai alumiinivuokiin noin puoleen väliin. Paista gluteenitonta mämmiä 175-asteisessa uunissa 1 1/2 - 2 tuntia.
- Sammuta uuni ja peitä vuoat leivinpaperilla tai foliolla jälkikypsymään noin puoleksi tunniksi.
- Säilytä gluteeniton mämmi jääkaapissa tai pakasta.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen mämmin resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat