Maku

Gluteeniton mämmi – perinteinen pääsiäisherkku, joka sopii kaikille

3 h 30 min
GL
LA
MA
MU
VE
0
0

Gluteeniton mämmi haastaa perinteisen version mehevyydellään ja maukkaudellaan. Gluteenittomassa mämmissä ruismaltaat vaihdetaan perunaan ja ruisjauhot tattariin. Luumumarmeladista saadaan pääsiäisherkkuun juuri sopivan makea maku ja mämmin tuttu väri.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Pia Inberg

Ainekset (10 annosta)

Gluteeniton mämmi

  • 250 gperunaa tai bataattia (keitettynä ja soseutettuna)
  • 300 gluumumarmeladia
  • 8-10 dlvettä
  • 2 dltattarijauhoja
  • 2 dltummaa siirappia
  • 2-3 tlpomeranssinkuorta
  • 1 1/2 tlsuolaa

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Gluteeniton mämmi valmistuu helposti näin:

  1. Pese ja kuori perunat tai bataatti. Keitä perunat kypsiksi, noin 20 minuuttia. Soseuta perunat sähkövatkaimella.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset. Käytä ensin osa vedestä ja lisää tarvittaessa. Massan kuuluu olla melko löysää.
  3. Kaada massa uuni- tai alumiinivuokiin noin puoleen väliin. Paista gluteenitonta mämmiä 175-asteisessa uunissa 1 1/2 - 2 tuntia.
  4. Sammuta uuni ja peitä vuoat leivinpaperilla tai foliolla jälkikypsymään noin puoleksi tunniksi.
  5. Säilytä gluteeniton mämmi jääkaapissa tai pakasta.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen mämmin resepti!

MITÄ PIDIT?
0